Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Unai Emery vevar igång under matchen mot Liverpool.

Emery: "Den mest kompletta insatsen"

lör 3 nov 2018 kl 22:02

Säsongens tredje toppmatch. Den här gången tog Arsenal poäng. - Av de tre matcherna tycker jag att den här är den mest kompletta, säger Unai Emery.

Först 0-2 mot Manchester City och 2-3 mot Chelsea. Sen 13 raka utan förlust. Idag kom nästa stora test. Liverpool hemma. Och trots underläge en bit in i andra krigade sig Arsenal tillbaka och grejade en poäng tack vare Alexandre Lacazettes mål.
Unai Emery:
- Idag var ett bra test för oss. Vi behöver mer, även taktiskt. Supportrarna pushade oss i 90 minuter. Jag är nöjd med vår insats. Balansen under de 90 minuterna är mer positiv när vi kontrollerar dem, men det är svårt att spela så att de inte får några chanser. Man behöver ha lite tur i vissa moment när vi anfaller för att göra mål. Jag tycker att det är bra resultat för oss, när vi låg under med 0-1.

När Emery jämför de tre matcherna mot topplagen säger han:
- Processen tar lång tid. Manchester City, Liverpool och Chelsea är alla före oss. Av de tre matcherna tycker jag att den här är den mest kompletta.
- Premier League är vår viktigaste turnering. Det är väldigt viktigt när du spelar mot Manchester City, Chelsea och Liverpool och vinner du så är det ännu bättre. Men de andra matcherna är viktiga också. Idag var ett test, hur vi är mot de här lagen. Kanske att vi är närmare dem idag. Men vi behöver den här kvaliteten i varje match.