Medlemmar: 6030 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Koscielny tror Bellerin kommer att komma tillbaka starkare och bättre.

Kos: "Bellerin ska njuta av livet"

tis 22 jan 2019 kl 20:35

Han har själv precis upplevt en lång period utan fotboll. Nu ger Laurent Koscielny tips till Hector Bellerin hur han ska klara av över ett halvårs frånvaro.

Laurent Koscielny drog av hälsenan borta mot Atletico Madrid i våras och det tog över sju månader innan mittbacken var tillbaka. Comebacken skedde 13 december mot Qarabag i Europa League.
Det var en hård och tuff kamp tillbaka för fransmannen som missade sommarens VM där Les Blues vann guld.
Nu har Arsenal åkte på en tredje långtidsskada den här säsongen.
Hector Bellerin slet av främre korsbandet mot Chelsea i helgen och nu har Kos pratat med Sky om hur det är att vara borta så länge och vad man ska tänka på.
- Jag har sagt till honom att lägga fotbollen åt sidan och njuta lite av livet, livet med din familj och dina vänner.
- Det är ett nytt kapitel i hans karriär, men han är stark, en stark kille och jag vet att han har folk runt omkring sig som kommer hjälpa honom tillbaka så snabbt som möjligt. Och starkare än innan. Han vet också att hela laget finns här för honom. Vi vet att det kommer svåra stunder under rehabiliteringstiden, som jag sade till både Rob och Danny.

När Koscielny ser tillbaka på sin egen skada och allt som han missade säger han:
- Det var väldigt tufft under vissa stunder för jag missade VM. Men du lär dig mycket om livet. Du blir mer positiv om fotbollen för du vet att den bara är en liten del av ditt liv, och du har bra saker vid sidan av planen. Jag upptäckte mycket om livet vilket förvånade mig. Jag var väldigt fokuserad på mitt rehab och ibland när jag var i den bubblan ser man inte att folk försöker hjälpa dig att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Det är viktigt att ha ögonen öppna för det finns goda saker. Nu är jag mer positiv om mitt liv och min karriär och försöker hålla de negativa sakerna borta.