Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery vill ta Arsenal till Champions League.

"April månad avgör vår säsong"

mån 1 apr 2019 kl 13:14

Premier League är tillbaka och går in i slutspurten. Arsenal har åtta matcher kvar i jakten på en CL-plats. - Vi har en stor möjlighet att spela Champions League nästa säsong, säger Unai Emery.

Det är april. Premier League tillbaka för Arsenals del efter ett ovanligt långt uppehåll. Newcastle kommer till norra London där Unai Emerys lag jagar tre nya poäng i jakten på en topp fyra-placering.
Spanjoren tror att det finns bra möjligheter till det.
- Vi har en stor chans att spela Champions League nästa säsong. Vi har varit bra senaste tiden för spelare har gett allt för klubben, säger han till Sky.

The Gunners är just nu på femte plats i tabellen, men de andra konkurrenterna har redan spelat sin match den här omgången. Och en trepoängare ikväll mot Newcastle tar oss upp på tredje plats.
- Vi avslutade bra både i Europa League och Premier League innan landslagsbreaket. Men vi måste vara väldigt fokuserade och varje spelare måste ge allt i varje match. Vår mentalitet är bra. Men varje match är en utmaning. Tillsammans kan vi bli starkare, säger Emery.

Efter kvällens match har de fyra lagen som slåss om de två sista CL-platserna sju matcher kvar att spela. Arsenal har två hemma och fem på bortaplan.
- Vi spelar massor med matcher i april och de är nyckeln till vår säsong, säger Emery.