Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery ser ut att ha gjort klart med sommarens första nyförvärv

Brasiliansk supertalang till Arsenal

tis 23 apr 2019 kl 13:52

Gabriel Martinelli har gjort sitt namn känt i Brasilien. Nu sägs att den snart 18-årige anfallaren blir Unai Emerys första sommarvärvning.

Säsongen är inte slut än, men Silly Season har redan börjat. Gabriel Martinelli sägs vara nästa stora talang att lämna Brasilien för spel i Europa. Martinelli, som har en italiensk far sägs vara i Europa nu för att skaffa ett Italienskt pass - och på så vis underlätta för transfers i Europa. Båda de brasilianska toppklubbarna Flamengo och Cruzeiro ska ha visat intresse, men enligt rapporter ska en deal med Arsenal bli klar när Martinelli fyller 18 i juni.

Anfallaren spelar för närvarande i Ituano i Sao Paulo State Championship och har gjort sitt namn känt med en rad fina insatser. Enligt Tim Stillman, Arsenal-profil och brasilien-expert kan det bli en bra värvning.
- Han var en av de bästa spelarna, så Ituano valde att plocka upp honom i förstalaget i statsmästerskapen (state championship), och han var mycket bra. Sex mål och tre assist, mot generellt mycket bättre motstånd. Han är en ytter-anfallare.

Rykten om Marinelli har tidigare gjort sina vändor i pressen. Men nu sägs dealen vara så gott som klar, enligt UOL.

Detta rapporterar arseblog.news.