Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta manar på Arsenalspelarna under Bournemouthmatchen.

Arteta: "Positivt - men utrymme för förbättring"

fre 27 dec 2019 kl 11:24

Efter 1-1 mot Bournemouth väljer Mikel Arteta att lyfta fram spelarnas karaktär. Han är dock medveten om att det återstår mycket jobb för att få Arsenal på rätt spår igen.

Mikel Arteta gjorde sin första match som Arsenaltränare när klubben kryssade mot Bournemouth. Spanjoren är nöjd med spelarnas inställning.
- Jag är väldigt nöjd med några av de saker jag har sett: attityden, karaktären, passionen och kampviljan och lagmoralen. Det var mitt i prick och antagligen bättre än vad jag hade förväntat mig över 90 minuter. Spelarna förstod motståndarlaget och försökte övervinna det. Till sist saknade vi slutprodukten, säger Arteta.

- Det skulle ha varit fantastiskt om vi hade vunnit eftersom det hade gett oss ett bättre lyft energi- och självförtroendemässigt. Vi behöver analysera insatsen. Det finns positiva aspekter att ta med och självklart utrymme för förbättring inom andra områden.

Att Arsenalspelarna saknar självförtroende har varit omvittnat av såväl spelare som ledare den här säsongen. Arteta är medveten om att det kommer ta tid att åstadkomma en förändring, men att han gillar de tecken han ser.
- Det kommer vara en process. Jag var orolig för vad som skulle hända om vi släppte in ett mål. Vi gjorde det och jag är nöjd över karaktären spelarna visade. När de kom in i halvtid såg jag i deras ansikten att reaktionen var precis rätt. Det handlade om hur mycket de ville vinna. Normalt sett när man är i det här läget kan ett insläppt mål innebära att självförtroendet blir sämre och det som har hänt tidigare kan komma tillbaka. Det hände inte, utan det blev istället motsatsen och det är en positiv sak som vi tar med oss.