Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta hoppas Arsenal kan vinna på Stamford Bridge ikväll.

Arteta: "Viktigt att vi vinner ikväll"

tis 21 jan 2020 kl 15:00

Finns det fortfarande hopp om en topp fyra-placering den här säsongen? I så fall måste Arsenal vinna på Stamford Bridge ikväll. - Det är väldigt, väldigt viktigt för oss att vinna för det, säger Mikel Arteta.

Arsenal har tio poäng upp till Chelsea - som är fyra i Premier League. Ikväll möts lagen på Stamford Bridge. Och ska ha The Gunners ha en chans att kunna bli topp fyra den här säsongen krävs det en seger.
Det håller Mikel Arteta med om.
- Det är väldigt viktigt. Det är väldigt, väldigt viktigt för oss att vinna för det. Men också matchen på hemmaplan som vi var nära, den kunde ha gjort stor skillnad. Vi behöver vinna nu.

Vad har du lärt dig om laget sedan senast ni mötte Chelsea?
- Massor med saker har hänt och det känns som att det är mer än en månad sedan med tanke på antalet matcher vi spelat, dagar vi tränat och saker som hänt. En hel del saker har ändrat, många positivt som jag sett när det kommer till reaktioner och saker som de tar in. Vi har lyckats ändra energi lite grann och atmosfären och relationen med fansen, vilket är väldigt viktigt för oss. När det kommer till resultaten så kunde det ha varit lite annorlunda. Jag tycker vi haft väldig otur och det finns andra aspekter också som påverkat, men generellt ja.

När lagen möttes på Emirates Stadium i slutet av december ledde Arsenal länge med 1-0. Men Chelsea vände och vann på slutet.
- Jag älskade första 30-35 minuter när vi verkligen gick för det. Hur aggressiva vi var och hur mycket vi attackerade dem och satte dem under press. Det är så vi vill spela. Sen föll vi tillbaka lite. De bytte system och vi hade lite svårt att hantera det. Vi började försvara oss djupt utan att släppa till något och hade bra möjligheter i omställningarna. Psykiskt i det läget var det svårare för oss att bibehålla samma energi. Mot Chelsea är det väldigt viktigt.