Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Auba blir kvar i Arsenal eller inte?

Arteta om Aubas kontraktssituation

fre 6 mar 2020 kl 03:01

Kontraktet går ut nästa sommar. Nu säger Mikel Arteta att man behöver sätta sig ner med Pierre-Emerick Aubameyang innan säsongen är över.

På drygt två år har Pierre-Emerick Aubameyang vräkt in 61 mål för Arsenal. 49 av dem har kommit i ligan. Anfallaren är klubben viktigaste spelare. Han är kapten.
Men hans kontrakt går ut nästa sommar.
Och när säsongen är inne i slutskedet blir det naturligt att Mikel Arteta får frågor om Aubas framtid på presskonferenserna. Det var vad som skedde idag och sade han:
- Vi behöver sätta oss ner med honom någon gång innan säsongen är slut för att se vilka intentioner vi har. Hans intentioner. Vi är i det läget. Jag tror att det är svårt att förutspå utgången nu. För mig är det dock väldigt lätt. Jag vill behålla honom oavsett vad.

Det kom också upp frågor om hur Aubameyang mår efter den stora missen mot Olympiakos förra veckan. 30-åringen hade en kanonchans i slutet av förlängningen, men sköt utanför när Arsenal åkte ur Europa League.
- Han var nere. Han kände sig ansvarig för det som hände. Vi alla försökte övertyga honom om att även om han hade bästa chansen i matchen så var det han som såg till att den chansen fanns. Han har gjort så många mål den här och förra säsongen. Vi behöver honom glad, leende och full med energi. Det är så det varit de senaste dagarna.

Auba spelade inte mot Portsmouth i måndags. Det lär han göra mot West Ham på lördag.