Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hur ser Aubas Arsenalframtid ut?

Auba om framtiden: "Svårt beslut"

mån 15 jun 2020 kl 13:14

Ett år kvar på kontraktet. Nu uttalar sig skyttekungen Pierre-Emerick Aubameyang om läget.

Pierre-Emerick Aubameyangs kontrakt med Arsenal går ut nästa sommar och klubben har tydligt deklarerat att man inte kommer att låta spelares avtal löpa ut så att de kan gå gratis till andra klubbar.
Det innebär att man antingen behöver förnya skyttekungens kontrakt.
Eller sälja honom efter säsongen.

Premier League kickar igång igen på onsdag och inför omstarten har Auba uttalat sig om läget med sitt kontrakt.
Till franska Telefoot säger han:
- Jag har inte fått något förslag nyligen om att förlänga. Men vi har självklart snackat med klubben tidigare. De vet mycket väl varför inget har hänt ännu. De har nycklarna. Det är upp till dem att göra jobbet och sedan får vi se hur det går.
- Som du sa så är det en viktig tid i min karriär och jag kommer att vara ärlig mot alla, det kommer helt klart bli ett svårt beslut att fatta. För jag har fortfarande inte bestämt mig och vi får se. Det kommer troligen vara mitt viktigaste beslut i karriären.

Att kunna vinna titlar kommer bli en viktig del i beslutet för Auba.
- Självklart, alla spelare och tävlande vill vinna titlar. Alla kommer ställa frågan om han vill vinna titlar med Arsenal eller någon annanstans. Men som jag sade, framtiden får utvisa. Jag är sugen på att vinna titlar och kommer att kämpa för att göra det. Och för att vara tydlig, inget är bestämt än (om framtiden).