Medlemmar: 5369 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ytterligare misstag av David Luiz kostade förlust.

David Luiz syndabock i Manchester

ons 17 jun 2020 kl 23:33

David Luiz fick hoppa in efter skada på Mari. 25 minuter senare blev han utvisad efter en grov tavla och en orsakad straff. City vann komfortabelt i omstarten.

Fakta

Första halvlek:
7: Byte Xhaka ut Ceballos in
24: Byte Mari ut Luiz in
47: 1-0 Sterling

Andra halvlek:
49: Rött kort David Luiz
51: 2-0 De Bruyne
65: Byte Silva ut Silva in
65: Byte Mharez ut Foden in
67: Byte Guendouzi ut Maitland-Niles in
67: Byte Nketiah ut Lacazette in
68: Willock ut Nelson in
76: Gult kort Tierney
79: Gult kort Rodri
79: Byte City Jesus ut Aguero in 

Första halvlek:

Eddie Nketiah såg pigg ut i öppningsminutrarna. Engelsmannen såg steget snabbare ut än sina motståndare i Citys backlinje, men det var hemmalaget som fick första målchansen. City kontrade sig fram till straffområdet där Mari sparkade ner Sterling med en hoppspark. De Bruyne tog hand om frisparken och Leno tvingades till matchens första räddning. Minuten senare fick Xhaka bollen på foten och vrickade till den. Första bytet och första skadan efter bara fem minuter.

Matchen fortsatte något försiktigt. Inga målchanser skapas, men bägge lagen försökte framåt. Kvarten efter att Xhaka fick bäras av på bår var det dags för nästa byte. Pablo Mari försökte hänga med Walker men såg ut att sträcka sig och fick halta av planen. David Luiz fick ersätta.

Efter 30 minuter in i matchen tog dock City över rejält. Sterling fick den första chansen och Leno tvingades till en ny fin räddning. Minuterna senare var det dags igen när Silva blir framspelad och avslutar på nära håll får tysken återigen göra en ny fin räddning. City fortsatte efter detta att elda på och Arsenal hade svårt att få ordning på grejerna. De Bruyne spelade fram Mharez som, men Leno är återigen ute och täcker skott. Tysken storspelade verkligen i mål. Men när inhoppande David Luiz ska försvara framför dig så spelar det ibland ingen roll hur pass bra du är i målet. När De Bruyne slog en passning in mot straffområdet stod David Luiz i perfekt läge att bryta den. Men brassen får ju ibland hjärnsläpp och glömmer bort hur en boll fungerar. Det fick han den här gången och Sterling kom helt fri och bombade in 1-0 bakom Leno, på stopptid i första halvlek.

Första halvlek slutar 1-0.

Andra halvlek:

Man hade precis börjat lugna ner sig från hans förra misstag. Men nästan direkt in i andra halvlek så sliter David Luiz ner sin gubbe i straffområdet. Straff och rött kort för brassen. De Bruyne sätter säkert 2-0 till City och ridån har börjat falla.

Hemmalaget fortsätter att dominera matchen, men Leno klarar det som kastas mot honom. Arteta försöker blåsa nytt liv i matchen genom att genomföra sina tre sista byten. Något vidare liv väcks dock inte från Arsenals sida utan City fortsätter att kontrollera matchen. Leno gör ytterligare ett par fina räddningar.

City hade precis gjort sitt femte byte i matchen när Ederson kolliderar med Garcia. Den spanske backen däckas totalt och tvingas bäras ut på bår. En obehaglig kollision och matchen får spelas klart med tio man.

Men City fortsatte trycka på. Aguero rann igenom i samarbete med Sterling och träffade stolpen efter styrning av Leno. Foden är påpasslig på returen och dunkar in 3-0. Denna gång var tysken chanslös.

Tre tankar om matchen:

Det är såhär det känns ja...
Efter 100 dagar utan fotboll så hade man nästan glömt bort hur det här känns. Arsenal känns faktiskt bra med i matchen första halvtimmen. Startelvan som man kollade lite konstigt på när man först såg den började ändå kännas bra. Sen kommer David Luiz in i matchen. Och det räcker ju med en svag länk i en kedja för att det ska brista. Inte ens 30 minuter hann brassen spela förrän han gett Sterling ett drömläge som resulterade i 1-0 och blivit utvisad och fått straff mot sig. Luften gick ur en.

Startelvan
Nästan hela truppen är frisk och kry. Ändå var det en ganska oväntad startelva som Arteta valde att ställa upp med. Özil utanför truppen. Lacazette på bänken tillsammans med Pepe som man kanske trott skulle få starta. Kan det vara så att det är dessa spelarna som Arteta ser som framtiden i Arsenal? Är det här de elva spelarna som bäst har förstått Artetas tankar och idéer? Hursomhelst så tyckte jag ändå att det såg helt okej ut i första halvtimmen. Sen raseras det efter David Luiz misstag. Otur?

Det positiva
Vi förlorar med 3-0 men den bästa spelaren i Arsenal var utan tvekan Bernd Leno. Tysken radade upp flera fina räddningar och kändes på tå hela tiden. Det är kul att se att någon ändå är med på att ligan har startat om igen. Nej, ska vi ha en chans för Champions League-spel nästa säsong behöver vi att fler av våra gubbar vaknar till och är på tå likt Bernd Leno. Många kändes osynliga idag. Det behöver förändras.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 8
Kunde stått 4-0 utan en bra keeper i första. Storspelade, ändå förlorade vi med 3-0. Otroligt.

Hector Bellerin 5
Gör väl en godkänd insats, men lite osynlig. Är bättre när han får sticka framåt, men mot Man City borta blir det mest försvar.

Shkodran Mustafi 5
Får först sin mittbackskollega ersatt, och ersättaren blev utvisad. Lämnades en del ensam men håller sig ändå godkänd.

Pablo Mari 3
Drar på sig en farlig frispark och sträcker sig i en löpning. Otränad?

Kieran Tierney 5
Blev ibland ur position, men såg bra ut i starten. Varnad i slutet av matchen.

Granit Xhaka -
Spelade för lite för att få betyg

Matteo Guendouzi 5
Sätter inget större avtryck i matchen, varken positivt eller negativt.

Joe Willock 4
Har några försök framåt men känns svag i mötet mot City-spelarna.

Pierre-Emerick Aubameyang 2
Anonym, sådär som Aubameyang är ibland.

Eddie Nketiah 5
Började bra med farliga löpningar och press på citys försvar. Borde fått med sig en frispark efter att ha blivit nerdragen.

Bukayo Saka 4
Inte den roligaste matchen för Saka att spela. Vill gärna gå offensivt och göra sin gubbe, men det är svårt när City kontrollerade matchen.

Inhoppare:

Dani Ceballos 4
Gör ett ok inhopp. Jobbar hårt men blir ingen matchvändare.

David Luiz 0
Fick hoppa in, gör två brutala misstag och får rött kort. Bedrövligt. Överstruken kanon. Bör ha gjort sitt i Arsenal nu.

Alexandre Lacazette 3
Anonymt inhopp.

Ainsley Maitland-Niles 3
Såg inte ut att komma in i matchen.

Reiss Nelson 4
Hade några offensiva försök, men det räckte inte på långa vägar.