Medlemmar: 3845 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta tyckte Arsenal skulle ha vunnit mot Leicester efter den fina första halvleken.

Arteta: "Vi skulle dödat matchen i första"

ons 8 jul 2020 kl 00:48

Arsenal hade spelet och chanserna i första, men de utnyttjades dåligt. Efter att Eddie Nketiah visats ut kvitterade Leicester. - Vi tappade två poäng som vi helt och hållet förtjänade, säger Mikel Arteta.

Efter en fin förstahalvlek där Arsenal spelade bra och rapp anfallsfotboll slutade kvällen inte som vi ville. För trots en 1-0-ledning i paus kunde Leicester kvittera på slutet efter det att Eddie Nketiah åkt ut.
Mikel Artetas lag tappade därmed viktiga poäng i jakten på en Europaplats.
Men spanjoren var ändå positivt, till en del saker, efter 1-1-matchen.
- Jag är extremt stolt över vårat lag över sättet vi spelar mot den här typen av motstånd. Hur dominanta vi var. Vi skulle ha haft 3-, 4-0 efter den första halvleken och dödat matchen. Det är vad du måste göra mot ett sådant här motstånd.

Arteta bytte in Eddie Nketiah med 19 minuter kvar. Bara fyra minuter senare varnades anfallaren av domare Chris Kavanagh efter dobbarna träffat James Justin när han missade bollen.
Men det räckte inte med gult.
Efter VAR-granskning åkte 21-åringen ut.
- Han ser inte spelaren och man måste veta att han är en ung grabb. Det kan vara ett rött kort, men då ska Leicester spela med tio man efter den 42:a minuten, säger Arteta till Sky.
Vilken situation då?
- En som sker mellan matchminut 40 och 45. Det måste vara rött kort också.
Arteta syftade på när Jamie Vardy svingade foten rakt i huvudet på Shkodran Mustafi efter en duell.

Om matchen i sin helhet sade Arteta:
- Vi tappade två poäng som vi helt och hållet förtjänade. Jag vet inte hur det blir med Eddie, hur många matcher han får. Men det spelar ingen roll. Vi ska åka till Tottenham på söndag med kraft och försöka vinna.
- Vi spelade fantastiskt bra, med det schemat som vi har haft när det gäller återhämtning så är det riktigt tufft. Men vi kan se intentionerna, viljan och energin som spelarna skickar in, det är vad jag är extremt stolt över.
- Men vi måste lära oss också. När vi spelar mot den här typen av motståndare och har dem så måste man döda dem. Sen är det fjärde gången sedan jag kom hit som vi spelat med tio man, och så lång tid. Det är omöjligt. Du kommer lida. Jag gillade inte målet vi släppte in, men det är en del av vad det är.

Kommentarer

Bild för Jonas Eriksson

Helt rätt. Vi skulle dödat matchen i första. 

 

Bild för Joacim Nyberg

Löjligt att säga att vardy skulle ha rött. Håller inte med där. Däremot håller jag med om att vi skulle ha dödat matchen i första halvlek. Men när lacazette e så kall som han e så missar han flr många chanser tyvärr och det kostade idag 

Bild för Ulf Åkermark

Lite av denna säsong att inte avgöra matcherna trots ledning och tapp sista. 

Bild för David Pearson

Efter att ha sett reprisen flera gånger är det solklart att Vardy vet vad han gör. Det är dessutom ingen vanlig rörelse. Det är beklagligt att VAR inte kan göra sitt jobb.

Bild för George Adams

Många blåögda här...

Vi måste sluta skylla på domaren, planen. VAR, mm. 

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Jonas Eriksson

Det är nått i vårt DNA tror jag som Arsenal supporters. Det är altid fel på allt annat. Och vi letar orsaker till våra förluster i domare och annat. Och det är bara det som går emot oss som man minns. Det som går med oss. Ja det är vi värda på nått vis? 

Tycker vi bör kolla oss i spegeln och kolla på den "rätta" orsaken. Vi är inte tillräckligt bra och då går det emot. Och sen kollar vi på vilket lag som spelar fulast och drar på sig mest kort av alla. Ja då är det vi. Men det är väll domarns fel? Eller VAR? Eller nått annat?

 

Bild för George Adams
Jonas Eriksson wrote:

Det är nått i vårt DNA tror jag som Arsenal supporters. Det är altid fel på allt annat. Och vi letar orsaker till våra förluster i domare och annat. Och det är bara det som går emot oss som man minns. Det som går med oss. Ja det är vi värda på nått vis? 

Tycker vi bör kolla oss i spegeln och kolla på den "rätta" orsaken. Vi är inte tillräckligt bra och då går det emot. Och sen kollar vi på vilket lag som spelar fulast och drar på sig mest kort av alla. Ja då är det vi. Men det är väll domarns fel? Eller VAR? Eller nått annat?

+1

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Elias
Jonas Eriksson wrote:

Det är nått i vårt DNA tror jag som Arsenal supporters. Det är altid fel på allt annat. Och vi letar orsaker till våra förluster i domare och annat. Och det är bara det som går emot oss som man minns. Det som går med oss. Ja det är vi värda på nått vis? 

Tycker vi bör kolla oss i spegeln och kolla på den "rätta" orsaken. Vi är inte tillräckligt bra och då går det emot. Och sen kollar vi på vilket lag som spelar fulast och drar på sig mest kort av alla. Ja då är det vi. Men det är väll domarns fel? Eller VAR? Eller nått annat?

+2

Bild för Patrik Karlsson 2
Jonas Eriksson wrote:

Det är nått i vårt DNA tror jag som Arsenal supporters. Det är altid fel på allt annat. Och vi letar orsaker till våra förluster i domare och annat. Och det är bara det som går emot oss som man minns. Det som går med oss. Ja det är vi värda på nått vis? 

Tycker vi bör kolla oss i spegeln och kolla på den "rätta" orsaken. Vi är inte tillräckligt bra och då går det emot. Och sen kollar vi på vilket lag som spelar fulast och drar på sig mest kort av alla. Ja då är det vi. Men det är väll domarns fel? Eller VAR? Eller nått annat?

+3

Bild för Sral
Jonas Eriksson wrote:

Det är nått i vårt DNA tror jag som Arsenal supporters. Det är altid fel på allt annat. Och vi letar orsaker till våra förluster i domare och annat. Och det är bara det som går emot oss som man minns. Det som går med oss. Ja det är vi värda på nått vis? 

Tycker vi bör kolla oss i spegeln och kolla på den "rätta" orsaken. Vi är inte tillräckligt bra och då går det emot. Och sen kollar vi på vilket lag som spelar fulast och drar på sig mest kort av alla. Ja då är det vi. Men det är väll domarns fel? Eller VAR? Eller nått annat?

+4

Bild för David Pearson

Men snälla nån!! Har inte alla fattat än att VAR är ett riggat system. Dömer endast till vissa favoritlag som United och motsatsen till andra lag som Arsenal. Idag tex Bruno får straff för något han ska ha gult för stämpling, United är FAs favoritlag som nästinitill alltid får sjuka domslut med sig medan vi har fått många oerhört märkliga domslut emot oss. VAR måste genast bort så att vi kan få lite rättvisa minst sagt.  

Bild för Patrik Karlsson 2

Jag kan i alla fall hålla med om att Uniteds tilldömda straff är väldigt konstig, är nog det sjukaste VAR-beslut jag sett. Aston Villa spelaren står nästan helt stilla med foten i backen och Bruno hoppar in och stämplar honom och får straff, sen tittar var-domarna på det och dömer straff. Jag förstår allvarligt talat  ingenting!?

Bild för David Pearson

Enda anledningen till straffen är att United är FAs gullegrisar. De har dessutom fått flest straffar av alla lag i år. VAR är anledningen. 

Bild för George Adams

Att tro på konspirationsteorier och använda bortförklaringar gör oss knappast till ett bättre lag eller för den delen bättre supportrar.

Klubben Arsenal har problem, och laget är långt ifrån funktionellt byggt och behöver tid för att åtgärdas så att stabila och goda resultat nås över tid. Under tiden får vi stötta så gått det går, och mitt förslag är att rikta fokus på oss själva, och inte alla andra aktörer.. 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för David Pearson

Jag förstår det men det blir svårt när man ser andra lag slippa utvisningar för sånt vi alltid får utvisningar för efter att VAR kollat. Samma gäller straffar, det krävs något alldeles extra för att vi ska få straff i jämförelse med United och Pool, det jag vill är att alla macther ska dömas rättvist men det är ganska solklart att så inte är fallet eller när de tar bort regelrättta mål som vi gjort. Inte minst mot Palace när Chambers blir tacklad och det blir mål och så får han obegripligt frispark mot sig istället. Jag kan inte ta denna säsongen på allvar med alla dåraktiga beslut. Det sätter sig även i spelarnas huvud, tex att de alltid får gult kort för minsta lilla medan en motspelare kan tackla en arsenalspelare 7 gånger utan att få varning vilket hände mot Brighton bland annat.