Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Guardiola riktar kritik mot Arsenals aktiviteter utanför planen.

Guardiola till attack mot Arsenal

tis 21 jul 2020 kl 12:20

Jag har all respekt för det de är på planen, inte mycket utanför planen. Orden är Pep Guardiolas och siktet är inställt på Arsenal.

Pep Guardiola verkar inte ha mycket till över för Arsenal som klubb. På sin presskonferens inför Manchester Citys möte med Watford fick spanjoren frågan hur han såg på de två avslutade ligamatcherna.
Svaret övergick snabbt till lördagens FA-cupsemi mot Arsenal - och vad han tycker om The Gunners som klubb.
- Motståndaren förtjänar alltid min respekt och credit, och Arsenal, de har den. Jag har all respekt för det de är på planen, inte mycket utanför planen. Men på planen, mycket. Så jag gratulerar dem och önskar dem lycka till i finalen.

Flera engelska medier spekulerar nu vad Peps ilska mot Arsenal som klubb kommer ifrån. Dels tror man att Arsenal ska ha varit en av de ledande klubbarna att trycka på mot CAS (Court of Arbitration for Sport) för att Citys överklagan mot avstängningen i Europa inte skulle skjutas upp och avslås. Nu gjorde CAS det och City får spela Champions League nästa säsong. Sen tror man även att Arsenal värvning av Mikel Arteta i december ska ha spelat in.

The Athletic skriver att Arsenal varit en av de ledande klubbarna som vill se till att FFP följs. City sägs uppleva detta som att de inte gärna vill att nya klubbar kommer in och är med och konkurrerar. Att de gamla stora traditionella klubbarna vill hålla cirkeln så liten som möjligt.