Medlemmar: 4760 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta med pokalen på Wembley i lördags.

Arteta: "Det är en bra start"

mån 3 aug 2020 kl 17:30

Öppningstiden har inte varit enkelt. Men avslutningen på debutsäsongen blev formidabel för Mikel Arteta. - Det är en bra start, säger han.

Man kan väl säga att Arsenal var minst sagt upp och ner när Mikel Arteta fick jobbet som ny huvudtränare strax före jul. Unai Emery hade fått kicken, Fredrik Ljungberg med stöd av Per Mertesacker hade kortvarigt tagit över, men laget var i spillror och Granit Xhaka var på väg att lämna. I tabellen var The Gunners hjälplöst efter.
Men Spanjoren började jobba och det dröjde inte så länge innan hoppet var tillbaka. Även om resultaten kanske inte var de bästa började det ändå se bättre ut.
Då slog Coronaviruset till och i över tre månader spelades ingen fotboll.

Men Arteta repade mod i laget som under sommaren och bortsett från de två inledande matcherna i juni har det faktiskt varit ganska bra. Mest såklart i FA-cupen där Artetas mannar slagit ut Sheffield United och Manchester City på vägen fram till lördagens final där det blev seger 2-1 mot Chelsea.
Det var Arsenals 14:e FA-cuptitel.
Och den innebär även att laget kommer att få spela i Europa League nästa säsong.
Efter vinsten i lördags kväll summerade Arteta det hela så här:
- Det är en bra start. Tack så mycket för att ni stöttat oss hela tiden och för mottagandet jag fått från sen jag vandrade igenom den här fantastiska dörren. Jag förstår helt kraven i den här fotbollsklubben. De är så höga och jag vill tillgodose de kraven. Den här pokalen är till fansen, så att de kan njuta och vara stolta över deras klubb och deras stöd och spelarna som de alltid stöttar. Jag hade ett uppdrag när jag kom hit och det var att få spelarna och ledarna att tro på att vi kunde göra det. Vi behövde ändra energin och den mentaliteten.

Chelsea gjorde tidigt ledningsmålet på Wembley i lördags kväll. Men Arsenal var det bättre laget och vände och vann med 2-1.
Pierre-Emerick Aubameyang gjorde båda målen.
- Stora matcher kräver stora grejer från stora spelare, säger Arteta.
- Det har han levererat i semifinalen och i finalen. Det är vad du vill se från stora spelare. Det fanns de som ifrågasatte om han klarade av att göra det i stora matcher. Här är vi nu. Han har en stor del i den här pokalen. Vi är så stolta över att ha en sådan spelare i truppen.

Han fick också frågan om det var hans stoltaste ögonblick i karriären.
Svaret:
- Jag tror det. Jag är verkligen stolt över det vi har uppnått för jag vet vilka svårigheter vi tagit oss igenom. För mig personligen har det varit ett tufft halvår för mycket saker har hänt i våra liv. Men att se vårat omklädningsrum tillsammans för mig stolt, sättet de uppträder och deras professionalism, det gör mig mer stolt. Vi kan uppnå saker ihop och vinna titlar tillsammans.