Medlemmar: 5817 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis Sanchez hade ingen rolig tid i Manchester United efter flytten från Arsenal.

Alexis ville tillbaka - efter en Unitedträning

fre 4 sep 2020 kl 13:49

Alexis Sanchez säger nu att han frågade sin agent om han kunde bryta kontraktet med Manchester United och återvända till Arsenal. Efter första träningen.

Det var i mitten av januari 2018 som såpan med Alexis Sanchez vara eller inte vara i Arsenal fick ett slut. Chilenaren hamnade i Manchester United medan Arsenal fick Henrikh Mkhitaryan.
Månader av spekulationer var över.
Men vad blev det av det hela?

Ja, inte mycket att hänga i granen för någon av klubbarna. Mkhitaryan gjorde bara en och en halv säsong i The Gunners innan han lånades ut till Roma. Nu har armeniern flyttat till den italienska huvudstaden permanent.
För Alexis gick det kanske ännu sämre fast det slutade nästan likadant. Efter 45 matcher och fem mål i Unitedtröjan lånades Sanchez ut till Inter förra sommaren. Efter ett år i Milano blev det en free transferflytt nu i augusti till de blåsvarta.

Frid och fröjd kan tyckas, men det som fått stor uppmärksamhet idag är ett citat från Alexis. På Instagram berättar 31-åringen om flytten från Arsenal till Manchester United.
Och där säger han:
- Jag vill berätta om min tid i United, om många saker som sades och som fick mig att se dålig ut. Jag fick chansen att gå till United och det verkade lockande. Det var något bra. För när jag var barn gillade jag klubben mycket. Det slutade med att jag skrev på utan att ha så mycket information om vad som hände i flytten. Första dagen som jag var med mina lagkamrater, ibland är det saker som du inte inser innan du kommer dit. Första träningen insåg jag många saker. Jag kom hem och pratade med mina representanter och sade "kan inte kontraktet brytas så att jag kan återvända till Arsenal?". De började skratta och jag sade åt dem att det inte kändes bra. Kontraktet var redan påskrivet.

Alexis berättar om hur han blev syndabock och till slut inte fick spela i Manchester United. Det slutade med att han bad om att få lämna för spel i Inter förra sommaren. Då hade José Mourinho fått sparken och Ole Gunnar Solskjaer tagit över.
Här finns fler Alexis-citat från tiden i Manchester United.