Medlemmar: 8808 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martinez verkar närma sig en flytt till Birmingham.

Senaste nytt om Emiliano Martinez

fre 11 sep 2020 kl 15:54

Hur blir det med Emiliano Martinez? Är Arsenal på väg att sälja den argentinske målvakten till Aston Villa?

Det pågår någon form av målvaktsdrama bakom kulisserna i Arsenal just nu. Ni kan historien vid det här laget så vi skippar det den här gången. Men hur pass nära är det att The Gunners säljer Emiliano Martinez?
Nära vad det verkar.
Och om vi ska tro rapporterna från engelsk media.

Enligt Independent så har Arsenal motvilligt gått med på att sälja argentinaren och kommer att fortsätta att förhandla med Aston Villa om priset. Samma tidning säger också att Martinez personligen är överens med Birminghamklubben. Kontraktet ska vara på fyra år med en veckolön på runt £60 000.

Klubbens U23-lag spelar i skrivande stund Premier League 2-match på Colney mot Southampton och där noteras att Matt Macey vaktar kassen. Detta skulle troligen innebära att han inte är med i truppen till A-lagsmatchen mot Fulham imorgon och att Martinez är med där.
Det säger så klart inget om själva transfern, men ger en indikation på att inget blir klart den här veckan.

Mikel Arteta fick självklart frågor om läget på dagens presskonferens.
- Vi har några riktigt bra spelare i många olika positioner. Några är komplicerade och självklart finns det klubbar som är intresserade av våra spelare. Det är svårt att lova spelare speltid eller att vara förstavalet. Det är en del av den här perioden på marknaden. Vi försöker hantera situationen så gott vi kan.
Mer specifikt om Martinez framtid och han kommer att stanna i klubben kommenterade Arsenaltränaren så här:
- Jag kan, återigen, inte stoppa spekulationerna som vi har om alla våra spelare. Jag vill inte kommentera individuellt för tillfället utan att han de rätta svaren.