Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Får vi se Chambers från start ikväll?

Chambers om resan tillbaka

tor 10 dec 2020 kl 14:38

Efter elva månaders frånvaro var Calum Chambers tillbaka i spel förra veckan. Inför kvällens möte med Dundalk berättar mittbacken om kampen att bli frisk och spelklar igen.

Det var den 29 december 2019 som Calum Chambers skadade korsbandet svårt i hemmamötet med Chelsea. Förra veckan fick den engelske mittbacken hoppa in mot Rapid Wien.
Nästan ett års frånvaro var över.
När han inför kvällens möte med Dundalk får frågan om hur året varit svarade han:
- Hur lång tid har ni? Det har varit en stor erfarenhet och en jäkla resa.

- Mycket saker har hänt, både i fotbollsklubben och i världen. Och att gå igenom den här typen av rehab då ... Jag spenderade två och en halv månad i mitt hem, i och med nedstängningen. Det var en erfarenhet i sig, att gå igenom en så viktig del av rehaben just då, att göra styrkedelen helt hemifrån på facetime med klubbens physios var och varannan dag. Det har varit en resa, en resa som jag lärt mig mycket av och helt klart kommit ut starkare från.

När skadan kom var Chambers i princip ordinarie - och spelade vecka ut och vecka in i ligan.
- Det är ett bra tillfälle att bli skadad, men det här var ett dåligt tillfälle för mig. Jag spelade vecka ut och vecka in i en position som jag vill spela på, så det var ett dåligt tillfälle. Nu handlar det bara om att få fitnessen tillbaka och ha tålamod med processen. Jag vet att det tar lång tid efter en sådan här skada att komma tillbaka där man var. Jag behöver borra ner huvudet och jobba hårt och vänta på chansen. När jag får chansen måste jag ge allt jag kan.

Chambers säger också att hans tid i Fulham hjälpt honom mycket. Där, under säsongen 18/19, fick han spela på mittfältet.
- Min tid i Fulham var fantastisk och jag lärde mig mycket att spela i den positionen. Det gjorde att jag uppskattade det när jag gick ner och spelade mittback. Jag förstod rollen som mittfältare och när en mittfältare vill ha bollen och när han inte vill ha bollen, kommunikationen måste finnas där. Det är samma när jag spelar högerback. Det hjälper en mycket.