Medlemmar: 5431 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta var inte nöjd att laget inte vann mot Burnley.

"Vi skapade chanser och borde vunnit"

lör 6 mar 2021 kl 18:14

Arsenal hade chanserna - men utnyttjade dem inte. Då kostade Granit Xhakas misstag poäng på Turf Moor.

The Gunners fick en drömstart borta mot Burnley och ledde med 1-0 redan efter sex minuter. Ett fint anfall från Bernd Leno slutade med att Pierre-Emerick Aubameyang skickade in ledningsmålet bakom Nick Pope.
Men det blev ingen ny seger. För Burnley kvitterade i slutet av första när Granit Xhaka skickade bollen i magen på Chris Wood - som nätade.
I andra blev det sämre, men i slutet av matchen skapade Arsenal en hel del.
Nicolas Pepe borde fått straff när Erik Pieters tog bollen med näven - och Dani Ceballos sköt i stolpen.

Mikel Arteta sammanfattade det hela så här när han snackade med BT Sports efteråt.
- Det här är ett tufft ställe med en svår matta att komma till, men överlag, så måste jag säga att om du inte gör mål på de stora chanserna, om du ger bort mål och om du inte får med dig klara straffar så är det ganska svårt i Premier League.

Målet som Burnley gjorde kom från när Bernd Leno passade till Xhaka som inte fick ordning på bollen när han skulle passa ut den på högerkanten. Istället tog bollen i magen på Chris Woods.
Arteta försvarade ännu en gång att laget spelar ut från keepern.
- Det är något som vi jobbar med och något som vi kommer att fortsätta med. Målet som vi gjorde kommer från Bernd. Han startar allt och sedan gör Aubameyang mål. Vi gör ett misstag som kostar oss.
Men trots missen kände Arsenaltränaren att laget skulle rest ifrån Turf Moor med tre poäng.
- Vi skulle ha vunnit med två, tre mål när vi gör en match som den vi gjorde. Om man ger hopp till något lag i Premier League så kommer de att ta den.

Arteta kände också, som så många andra, att Arsenal borde ha fått straff när Erik Pieters tog bollen med handen i boxen när Pepe var på väg förbi.
- Det är en solklar straff. Någon behöver förklara för mig vad en straff är.