Medlemmar: 8777 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är laddad inför en viktig Arsenalvecka.

Arteta: "Det är en massiv vecka"

ons 10 mar 2021 kl 19:05

Dubbelmöte med Olympaikos. Med ett North London Derby däremellan. - Huvudmatchen är imorgon och det är den vi behöver fokusera på, säger Arsenaltränaren.

Olympiakos borta imorgon kväll. Sen Spurs hemma på söndag följt av returen mot Olympiakos nästa torsdag.
Arsenals schema är späckat.
Med ytterst viktiga matcher.
- Vi har en massiv vecka med de nästa fyra matcherna som vi har på kort tid. Självklart behöver vi hantera truppen, men så klart är huvudmatchen imorgon och det är den vi behöver fokusera på. Morgondagens match kommer att hjälpa oss inför helgen. Och för nästa vecka. Vi behöver fokusera på den.

Återigen fick Arteta frågor om en vinst i Europa League skulle vara en enklare väg till Champions League än att bli topp fyra i ligan.
Spanjoren ville dock, igen, poängtera att båda är viktiga.
- Det finns mycket att göra i båda turneringarna. Vi behöver gå väldigt långt i Europa League för att nå Champions League, med tanke på antalet matcher vi behöver vinna. Det är samma sak i Premier League.
- Poängen som vi tappat i bortamatcherna mot Wolves, Aston Villa och Burnley summerar vår säsong ganska bra. Vi borde ha fått ut mycket mer från de matcherna och varit i en annan position. Men verkligen är den att vi inte hittat vägar att vinna. Vi behöver lära oss att vinna och lära oss att vinna över tid, var tredje dag när du producerar sådana här insatser.