Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta var nöjd efter tre pinnar på Bramall Lane.

Arteta: "En riktigt stark insats"

mån 12 apr 2021 kl 00:28

Arsenal övertygade - och vann. Mikel Arteta var nöjd. - En riktigt stark insats, säger spanjoren.

Efter en knapp månad utan seger är Arsenal tillbaka på vinnarspåret igen. The Gunner skickade in tre bollar bakom Ramsdale och vann med komfortabla 3-0 på Bramall Lane.
Mikel Arteta var belåten.
- En riktigt stark insats. Vi höll nollan vilket var nödvändigt efter många matcher där vi inte gjort det. Vi var effektiva, smarta och trygga med bollen, vilket jag är väldigt nöjd med. Vi visade hängivenhet och förståelse och hade som helhet rätt attityd. Jag är väldigt glad.

Segern kommer lägligt inför veckans mycket viktiga retur mot Slavia Prag i Europa League.
- En seger ger alltid självförtroende, bättre känsla, energi och atmosfär. Vi behöver allt det på torsdag för att gå vidare.

Men på skadefronten dök mer grejer upp. Redan innan matchen så saknades Tierney, David Luiz, Aubameyang, Ödegaard och Smith Rowe. I andra halvlek haltade Bukayo Saka av.
- Jag vet inte hur det är med honom. Han behövde kliva av. Han kände något i låret och det är det sista vi behöver för vi saknar några stora spelare och vi vill inte tappa en till.
Arteta gav sig även på att sia lite om vilka som kan vara tillbaka mot Slavia på torsdag - men det var inte mer än att han inte visste om Ödegaard och ESR skulle kunna vara tillgängliga.
- Jag vill tänka ja, men jag vet inte.
Aubameyang?
- Jag hoppas det. Han kände sig inte bra igår och kunde inte träna och kunde inte vara med idag. Förhoppningsvis är han tillbaka inom de närmsta dagarna och känner sig bättre så att han kan vara med.