Medlemmar: 5484 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henry stöttar fansen i kampen mot klubbens ägare.

Henry: "Jag känner inte igen min klubb"

mån 26 apr 2021 kl 02:08

Klubbens genom tiderna bästa målskytt tycker också till om senaste veckans händelser. Nu säger Thierry Henry: - Jag känner inte igen min klubb längre.

Bakom ryggen på alla ville Arsenals ägare och ledning att klubben skulle gå med i en mer eller mindre stängd europeisk superliga. Protesterna blev massiva. Och sedan rasade allt.
Arsenal klev, precis som de andra engelska lag av, av - och inför mötet med Everton i fredags kom flera tusen personer till Emirates Stadium för att protestera mot superligan och klubbens ägare Stan Kroenke.

I en intervju med Telegraph säger Thierry Henry, som gjort 228 mål för Arsenal:
- Den här klubben tillhör fansen. Jag älskar klubben och kommer att stötta klubben till jag dör, men jag känner inte igen min klubb längre och vad som just hänt, att de försökte gå med i en stängd liga, jag ser ingen mening med det. De har försökt sköta klubben som ett företag, inte som en fotbollsklubb. Kanske beror det på brist på förståelse om grundläggande fotbollsvärderingar eller så var det frestelsen av pengar för stor. Vad det än var så gjorde de fel. Väldigt fel.

- Jag blev som de flesta chockad och kunde inte tro på det som höll på att hända. Jag har aldrig pratat så hör tidigare, men vad som nyligen höll på att hända fick mig att inse att fansen är klubben. Det är er klubb och jag är en Arsenalsupporter också. Jag är stolt över det som fansen uppnått. Inte bara Arsenals fans, alla fans. Det var en seger för fotbollen.
- Fansen bestämmer alltid, som ni såg med ESL. Man måste lyssna på fansen och jag förstår varför de protesterade. ESL blev inte av tack vare fansen.

Henry berättar att när han kom till Arsenal 1999 så hörde han ofta hur det pratades om historien, kulturen, klassen och familjen.
- Jag hör inte eller ser inte det längre och det gör ont. Vi behöver få det tillbaka. Vi måste få vår identitet tillbaka.