Medlemmar: 3634 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba och Tuchel firar den tyska cupsegern 2017.

"Det var ett sant nöje att ha honom i laget"

ons 12 maj 2021 kl 02:01

För ett par år sedan jobbade de ihop. Ikväll ställs Thomas Tuchel och Pierre-Emerick Aubameyang mot varandra på Stamford Bridge. Chelseatränaren hade mycket gott att säga om Arsenalanfallaren på dagens presskonferens.

När Jürgen Klopp lämnade Borussia Dortmund 2015 tog Thomas Tuchel över. Där jobbade den tyske 47-åringen med Pierre-Emerick Aubameyang - och de vann den tyska cupen ihop.
Auba gjorde imponerande 79 mål under de två säsongerna som Tuchel var i Dortmund.
Ikväll möts de igen.
På Stamford Bridge.

Inför matchen mellan Chelsea och Arsenal snackade Tuchel länge och väl om Auba. Där sade han att Arsenalstrikern "alltid kommer att vara min spelare".
- En gång i tiden i Dortmund var det ett sant nöje att ha honom i truppen. Auba var en fantastisk anfallare och avslutare. Men mer än det. Han var en fantastisk arbetare vid sidan av planen.
- Jag tror inte att han missade en enda träning på två år. Kanske att han var fem minuter sen till träningen, det kan hända med honom. Men om han blir sen har han bråttom, han ber om ursäkt och har fortfarande ett leende på läpparna. Vi hade ett väldigt pålitligt förhållande för han levererade otroligt med mål. Hans speed var unik i Bundesliga och han var en mycket viktig spelare. Lite galen kille, men trevligt galen, säger Tuchel.

Telegraph skriver att Chelsea, innan Tuchel kom till klubben, ville värva Auba från Arsenal. Det var förra sommaren det. Som bekant blev det inte så. Gabonesen stannade i Arsenal och The Blues ansåg att Auba var på fel sida 30-årsstrecket. Men Lampard ville ha honom.
Tuchel ville inte säga så mycket om han vill jobba med Arsenalstrikern igen, men han sade ändå:
- Han blir ju inte yngre och det är väl problemet.

Duon håller dock kontakten. Trots att de verkar i olika klubbar i den engelska huvudstaden.
- Vi håller fortfarande kontakten och skickar meddelanden till varandra när någon av oss vinner stort. På något sätt är han fortfarande min spelare så jag vill att han lyckas och är framgångsrik oavsett var han är. Den här kontakten har aldrig riktigt upphört och det kommer bli trevligt att träffa honom, för han är alltid öppen för en kram och det är trevligt att se honom skratta. Självklart vill vi stoppa honom i matchen så det är inget snack före matchen.

Inför derbyt mot Tottenham tidigare i våras var Auba sen till Arsenals samling och bänkades. Tuchel hade sin egen medicin mot det här i Dortmund.
- När vi ville att han skulle vara i tid sa vi att mötet var 10.45 när det egentligen var klockan 11.00. Då fanns det goda chanser att han var där med alla andra.
- Vi kunde höra hans hans bil på långt håll, en kilometer. Vi kunde förbereda allt, starta videon för vi visste att han var på ingång. Jag vet inte, varken då eller nu, hur han lyckats behålla sitt körkort i sin plånbok för på ljudet från bilen lät det inte som att han höll hastighetsbegränsningen.
- Det är han. Det är tufft att vara arg på honom för han kommer alltid in med ett stort leende, har ett stort hjärta och ger alltid en ursäkt till alla. Du kan acceptera att ha en eller två sådana här killar i laget. Men vi ska också komma ihåg att han var ett superproffs som aldrig missade en träning, som aldrig klev av träningen en minut tidigare för han var alltid redo för träning.