Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En vanlig syn när Vivianne Miedema är i farten: bollen flyger in i nätet. Här exemplifierat av hennes 2-0-mål i bortaderbyt mot Tottenham förra säsongen där Arsenal vann med 3-0..

Arsenal Women till CL-gruppspel

tor 9 sep 2021 kl 21:21

Med en 3-0-ledning i ryggen från den första matchen hade Arsenal Women inga som helst problem att hålla undan i returen mot Slavia Prag och kvalade därmed in gruppspelet i UEFA Women’s Champions League, UWCL.

Sett över de två mötena var det ingen diskussion om vilka som var det bättre laget. 3-0 i den första matchen gjorde att det inte fanns särskilt mycket spänning kvar, och i returen sprang Arsenal utan att behöva förta sig ifrån ytterligare och till sist blev det totalt 7-0 över de 180 minuterna.

Noterbart är att Vivianne Miedema svarade för ett äkta hat trick i returmötet och i samma ögonblick som hon gjorde sitt tredje mål i matchen gjorde hon också sitt 100:e mål för Arsenal - och det på bara 110 matcher! Värt att påpeka här är också att inte ett enda av dessa mål har gjorts på straff.

UWCL spelas den här säsongen för första gången i form av ett gruppspel följt av utslagsrundor med seedad lottning till grupperna. 16 lag deltar, så den snabbtänkte listar därmed ut att det finns fyra grupper om fyra lag vardera, där lagen möts hemma och borta med start i början av oktober fram till den sista omgången som spelas i mitten av december. Ettan och tvåan i varje grupp går vidare till kvartsfinalspel som inleds i mars månad. Finalen spelas i Turin någon gång mot slutet av säsongen där exakt datum ännu inte är bestämt.

De 16 lagen och vilka seedningsgrupper de tillhör är som följer:

Grupp 1: Barcelona, Bayern München, Chelsea, PSG

Grupp 2: Lyon, Wolfsburg, Arsenal, Breidablik

Grupp 3: Häcken, Juventus, Kharkiv, Real Madrid

Grupp 4: Benfica, HB Køge, Hoffenheim, Servette

Lottningen sker på måndag klockan 13 och följer samma principer som herrarnas Champions League har gjort i många år, dvs man kan inte bli lottad mot ett lag i samma seedningsgrupp eller från samma liga som man själv spelar i så Arsenal kan i den här lottningen således inte hamna i samma grupp som Chelsea, Lyon, Wolfsburg eller Breidablik. Som synes kan det dock kan bli svenskt motstånd eftersom Häcken också har kvalat in och kommer att tillhöra seedningsgrupp 3.

Alla matcher från gruppspelet och framåt kommer att visas live på YouTube under denna och nästkommande säsong. Regerande mästare är Barcelona, och det enda brittiska lag som har vunnit turneringen är Arsenal som efter att ha besegrat Umeå IK i finalen tog hem pokalen till norra London säsongen 2006/2007.