Medlemmar: 6089 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kim Little och Beth Mead firar den förstnämndes andra mål för kvällen.

Little tvåmålsskytt när City krossades

mån 27 sep 2021 kl 08:30

Ett par mil bort från Emirates Stadium följde Arsenal Women på söndagskvällen upp herrlagets fina derbyvinst med att göra ett rejält statement i WSL när man körde över Manchester City med hela 5-0.

Inför säsongen talades det en del om det tuffa öppningsschemat för Arsenal där man i de tre första omgångarna skulle möta de två stora favoriterna till ligatiteln i form av Chelsea och Manchester City - men här står vi nu tre matcher senare och Jonas Eidevalls lag tronar högst upp i tabellen med maximala nio poäng.

Inledningsvis hade City det mesta av bollinnehavet, men det var Arsenal som stod för chanserna efter att ha kontrat ut bortalaget ett par gånger. Efter ca tio minuter höll sig sedan Beth Mead framme och snodde åt sig en lös bakåtpassning och serverade Vivanne Miedema som rullade in 1-0.

2-0 kom i den 23:e minuten efter ett fint anfall där bollen till sist hamnade hos Kim Little som fintade sig förbi två försvarare och drog in bollen i krysset. Arsenal hade nu tagit över spelet och kontrollerade händelserna och gick till pausvila med en välförtjänt ledning.

Den andra halvleken var mycket stabil och försvarsspelet var i det närmaste prickfritt. City kom inte längre än ett par halvchanser, och i den 60:e minuten snodde Katie McCabe åt sig bollen i straffområdet och dundrade in ett stenhårt vänsterskott i nättaket till 3-0.

Den sista halvtimmen kändes sedan mer som en fråga om hur många fler mål Arsenal skulle göra än om City skulle kunna komma tillbaka i matchen. Det skulle bli två till, först när Kim Little satte en straff som hon själv hade ordnat genom att bli fälld och sedan på tilläggstid när Leah Williamson nickade in bollen från nära håll i efterspelet efter en hörna.

5-0 till sist således och en mycket fin fotbollssöndag för oss med hjärtan för Arsenal var komplett. Lustigt nog gick damerna i samband med sin vinst precis som herrlaget också förbi Tottenham på målskillnad - förstås med skillnaden att damerna gick upp i serieledning medan herrarna har en bit kvar till den nivån.

Matchfakta

Målen: 1-0 (10) Vivianne Miedema, 2-0 (23) Kim Little, 3-0 (60) Katie McCabe, 4-0 (78) Kim Little, 5-0 (94) Leah Williamson

Arsenals startelva: Manuela Zinsberger, Steph Catley, Jen Beattie (86), Leah Williamson, Noelle Maritz, Frida Maanum, Kim Little, Lia Wälti (86), Katie McCabe (64) Vivianne Miedema (78), Beth Mead (86)

Byten: Tobin Heath (86), Lotte Wubben-Moy (86), Mana Iwabuchi (86), Caitlin Foord (78), Nikita Parris (64), Lydia Willams, Anna Patten, Viki Schnaderbeck, Jordan Nobbs