Medlemmar: 5337 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

White älskar att spela men tittar aldrig på fotboll.

White: "Jag tittar inte på fotboll"

fre 15 okt 2021 kl 10:33

Inför matchen med Crystal Palace på måndag berättar Ben White för Sky Sports att han inte gillar att titta på fotboll.

Övergången från Brighton till Arsenal för 50 miljoner pund för Ben White var en av sommarens stora snackisar. Nu när vi kommit några matcher in på säsongen och White börjar hitta formen och verkar nu vara given i Artetas startelva. Men trots att 24-åringen har fotboll som yrke så erkänner han i en intervju med Sky Sports att han sällan ser fotboll på TV. 

- Fotboll är så intensivt. Du kommer till träningen varje dag och ger 100%. Det enda jag vill när träningen är slut är att gå hem och inte tänka alls på det, och sen komma tillbaka nästa dag och ge 100% igen.

- Jag tittar på mina egna insatser ibland av taktiska anledningar. Ibland tittar jag på England, kanske, men oftast gör jag något annat samtidigt. Jag skulle aldrig bara sätta mig ned och se en match. Jag har aldrig tittat på fotboll, inte ens när jag var yngre. Jag bara älskar sporten. Jag spelade hela tiden men tittade aldrig. Det gör att jag inte vet så mycket om den äldre generationen. Jag vet att Vieira var en bra spelare men jag kan inga detaljer.

White hade en tuff start på säsongen då han bland annat fick Covid-19 men under de senaste matcherna har han vuxit in i laget. 

- Första matchen var inte bra alls. Sen fick jag Covid och missade två matcher innan jag kastades in i det igen. Men jag tror inte att min dåliga start har att göra med att Arsenal är en storklubb. Det känns inte som en storklubb på det sättet, alla är så snälla och välkomnande här. 

För White råder det ingen tvekan om vad hans uppgift är på planen.

- Lagets mål är att hålla nollan. Det är inte bara backlinjen och målvakten som håller nollan, hela laget gör det. Det är verkligen något som påverkat mig sedan jag kom till Arsenal - kärleken till att försvara och hålla nollan i alla matcher.