Medlemmar: 4979 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Just nu är det oklart om det blir något derby på söndag seneftermiddag.

Blir det något derby på söndag?

fre 14 jan 2022 kl 17:03

Arsenals trupp är väldigt decimerad. Nu kommer rapporter från England om att klubben för diskussioner med Premier League om att skjuta upp söndagens derby mot Tottenham Hotspur.

Det är Nick Ames på The Guardian som kommer med uppgifterna. Enligt honom har Arsenal inlett diskussioner med Premier League om att skjuta upp matchen på Tottenham Hotspur Stadium på söndag.

Mikel Artetas trupp är väldigt sargad. Inte blev det bättre av Cedric Soares skada på Anfield och det surras om att det finns risk för fler Covidfall inför helgen.
I mötet med Liverpool saknades Pierre-Emerick Aubameyang, Nicolas Pepe, Mohamed Elneny, Thomas Partey, Emile Smith Rowe, Takehiro Tomiyasu, Sead Kolasinac och Martin Ödegaard.
Inför helgen kan vi lägga till att Granit Xhaka är avstängd och att Soares är skadad. En match kan bli uppskjuten om ett lag inte kan ställa upp med 13 utespelare och en målvakt.

Mikel Arteta kommenterade läget i truppen alldeles nyss:
- Vi hade problem innan Liverpoolmatchen och efter matchen fick vi fler. Vi har inte kunnat gå igenom truppen än för vi kunde inte flyga igår kväll. Vi kom previs till träningsanläggningen så jag vet inte.