Medlemmar: 3145 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Steven Gerrard hade tydliga budskap till Bukayo Saka.

Gerrard: "Han kan inte klaga på det"

mån 21 mar 2022 kl 13:03

Behöver Bukayo Saka tuffa till sig för att klara alla smällar? Eller måste han skyddas? Det är en debatt som blossat upp efter lördagens drabbning på Villa Park.

Bukayo Saka fick, som vanligt numera, en massa smällar när Arsenal vann på Villa Park i helgen.
Efter matchen sa matchvinnaren:
- Jag ville inte klaga, men jag ville säga till honom (domare Andrew Medley) att det är mitt spel. Jag kommer att ta mig an spelare och ibland kanske jag behöver lite mer skydd. Spelare försöker medvetet att sparka på mig, och det ville jag säga till honom.

Den situation som kanske mest blev ett samtalsämne var den när Tyrone Mings blev varnad när han skickade bort både boll och Saka. Men Saka fick fler smällar under matchen - och klev av med 21 minuter kvar att spela.

En som inte tycker att Saka har så mycket att gnälla över är Steven Gerrard. Han sa så här efter matchen:
- Det är en del av matchen. Sist jag kollade så är det inte en icke-kontaktsport. Tacklingar och fysiskt spel är tillåtet. Han är en bra spelare och en enastående talang och jag älskar honom. Men han kan inte klaga på det. Det är fotboll. Jag sitter här med skruvar i höfterna och har gjort 16 operationer. Jag har problem att gå till gymmet för tillfället. Det är baksidan att försörja sig i engelsk fotboll. Han lär sig och han lär sig snabbt.