Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta stannar ytterligare säsonger i norra London.

Nytt kontrakt för Mikel Arteta

fre 6 maj 2022 kl 16:01

Förlängningen är klar. Arsenal meddelade idag att Mikel Arteta skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. - Det är här jag vill vara, säger spanjoren.

Mikel Arteta hade bara ett år kvar på sitt kontrakt med Arsenal. Men det kan vi glömma nu för den 40-årige spanjoren har nu förlängt med The Gunners. Och blir kvar till sommaren 2025.
- Jag ser verkligen fram emot det, är tacksam och riktigt, riktigt glad, säger han till Arsenal.com.

Arteta tog över som Arsenaltränare i december 2019 och har lett laget i 127 matcher. Den här säsongen har klubben en rejäl chans att nå Champions League igen för första gången sedan 2017.
- Målet är att ta klubben nästa nivå och tävla med de bästa lagen. För att kunna göra det måste vi spela Champions League-fotboll.

Kan Arsenal slå Leeds United på söndag sätter man sig troligen i en kanonsits inför slutomgångarna då största utmanaren om fjärdeplats, Spurs, har Liverpool borta i helgen.
- Jag är övertygad om att det här laget kommer att ge det en rejäl chans. Vi är i en bra positionen just nu, en position som vi jobbat så hårt för att vara i.

På presskonferensen idag inför söndagens möte med Leeds United berättade Arteta att klubben erbjöd honom det nya kontraktet efter det att laget förlorat tre raka matcher, Crystal Palace, Brighton & Hove Albion och Southampton.
- Jag tänkte bara, det händer i fotbollen.
Arteta blev känslosam.
- Det är en del i hur de tänker. Konversationerna som de har. Hur de tror på mig och resten av ledarna i det vi gör. Jag sade bara att ni är seriösa och engagerade. Det är lika bra att jag sätter fart.