Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard och ESR firar segern i Bournemouth.

Ödegaard: "Det var riktigt stabilt"

lör 20 aug 2022 kl 23:34

Tredje raka. Och två baljor från Martin Ödegaard. - Jag är riktigt nöjd över tre poäng igen så det är bara att fortsätta, säger norrmannen.

Det small bara till på den engelska sydkusten så hade Arsenal fixat säsongens tredje raka seger genom 3-0 borta mot Bournemouth.
Lagkaptenen Martin Ödegaard gjorde de två första målen.
Det första i den femte minuten. Det andra sex minuter senare.
- Det var riktigt stabilt från start till mål. Vi kom ut och dominerade matchen fullständigt. Vi skapade bra chanser och gjorde snygga mål. Det ser bra och stabilt ut. Jag är riktigt nöjd över tre poäng igen så det är bara att fortsätta, säger han till Sky.
- Det är alltid svårt att komma till sådana här ställen och vi har haft problem innan, men idag var det mycket bättre och vi var vassa och aggressiva direkt från start.

Fullträffarna var hans första för säsongen. Förra blev det sju kassar - en siffra han siktar på att förbättra.
Ja, jag jobbar hela tiden på att bli bättre. Förhoppningsvis kan jag förbättra det jag gjorde förra säsongen och hjälpa laget ännu mer. Det är målet.

Var Gabriel Jesus besviken på dig när du snodde bollen för honom och vid ditt andra mål?
- Han var okej med det och sa att jag var i en bättre position. Jag försökte genom ett mål tillbaka men tyvärr var han lite offside, säger Ödegaard som hyllar nyförvärvet från Manchester City.
- Det handlar inte bara om målen. Han ger oss så mycket även i spelet. Han droppar ner så vi kan kombinera med honom. Han är briljant.

Ifjol var Arsenal jumbo efter tre omgångar med noll poäng och noll gjorda mål.
Nu leder man Premier League med max antal poäng och plus sju i målskillnad.
- Om man jämför med förra säsongen är vi lite före nu. Det ser bra ut, säger Ödegaard och ler.