Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta firar in ännu en seger som Arsenaltränare.

"Inte den vackraste matchen vi spelat"

fre 4 nov 2022 kl 14:31

Arsenal är vidare i Europa League - som gruppsegrare. Jobbet gjordes mot FC Zürich. - Det var inte den vackraste matchen vi spelat, men vi lyckades vinna, säger Mikel Arteta.

Arsenal tog de nödvändiga fem segrarna och vann grupp A i Europa League. Det tack vare 1-0 hemma mot jumbon Zürich igår kväll.
- Jobbet är gjort. Det är aldrig lätt att vinna matcher i Europa. Det var inte den vackraste matchen vi spelat, men vi lyckades vinna, säger Mikel Arteta.

Om matchen, som Kieran Tierney avgjorde, säger spanjoren:
- Vi hade chanser, speciellt tidigt i matchen och i slutet av första halvlek, för att få en mycket bekvämare match. Vi gav dem hopp och blev lite trötta i slutet, men vi lyckades hålla nollan.

Segern betyder att Arsenal slipper spela knock out-rundan i februari.
Och kan nu som gruppsegrare ladda för åttondelsfinalen som drar igång i mars.
Arsenal kommer att inleda borta den 9 mars.
Sedan är returen veckan efter i norra London.

I knock out-rundan möts alla grupptvåor från Europa League och grupptreorna från Champions League. Lottningen sker på måndag och här är lagen som är med:
Från Europa League: PSV Eindhoven, Rennes, Roma, Union Berlin, Manchester United, Midtjylland, Nantes, Monaco.
Från Champions League: Ajax, Bayer Leverkusen, Barcelona, Sporting, Red Bull Salzburg, Shakhtar Donetsk, Sevilla, Juventus.

Klara gruppvinnare från Europa League: Arsenal, Fenerbahce, Real Betis, Union Saint-Gilloise, Real Sociedad, Feyenoord, Freiburg, Ferencvaros.