Medlemmar: 6497 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard och Nelson får spela i Dubai under VM.

Träningsmatcherna i Dubai spikade

tis 15 nov 2022 kl 09:48

Under VM-uppehållet kommer Arsenal åka på träningsläger i Dubai. Nu är " Dubai Super Cup" spikat - med två matcher.

Det har tidigare rapporterats att Arsenal ska spela träningsmatcher mot Lyon och AC Milan under uppehållet. Detta är nu spikat och bekräftat av klubben. På Arsenal.com skrivs att truppen reser ner på träningsläger - men även för två matcher på Al Maktoum Stadium.

Först ut är Lyon den 8:e december klockan 16:30 svensk tid. Fyra dagar senare, den 13:e december möter The Gunners AC Milan klockan 15:00, svensk tid. 

Arteta, som tidigare hyllat träningsanläggningarna i Dubai, ser fram emot att få ladda om på lite varmare breddgrader.

- Vi ser fram emot att spendera tid på träningsanläggningen i ett varmare klimat. Det blir ett skönt miljöombyte och en bra möjlighet för oss att jobba hårt och förbereda oss på nästa halva av säsongen, säger tränaren.

- Dubai är ett fantastiskt ställe och anläggningarna där är toppklass. Dubai Super Cup ger oss också möjligheten att testa oss mot två starka lag i Lyon och Milan - det kommer bli en bra erfarenhet för laget. 

Förutom AC Milan, Arsenal och Lyon så spelar även Liverpool i den här cupen, men något möte mellan de två engelska lagen kommer inte att ske. Matcherna kommer att sändas på stream, som troligtvis blir tillgänglig på Arsenal.com för en slant, men mer information om det kommer. Skulle man vara intresserad att åka dit så finns biljetter på dubaisupercup.ae