Medlemmar: 8554 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martinelli och de andra spelarna firar 1-0-målet mot Crystal Palace.

Martinelli: "Vi behövde den här segern"

sön 19 mar 2023 kl 18:16

Gabriel Martinelli nätade. Och Arsenal tog sjätte raka segern i ligan. - Jag är väldigt glad. Vi behövde den segern. Som jag alltid säger, vi går in till matcherna som att de vore finaler, säger brassen.

Det är inget större fel på Gabriel Martinellis målform. Brassen har gjort sex mål i de sex senaste ligamatcherna och tack vare dagens fullträff är han uppe på 13 Premier League-kassar den här säsongen.
Arsenal slog Crystal Palace med 4-1 på Emirates Stadium.
Och spelade under stora delar av matchen väldigt bra.
- Jag är väldigt glad. Vi behövde den segern. Som jag alltid säger, vi går in till matcherna som att de vore finaler, säger Martinelli.

Han gjorde själv 1-0 med västern efter en knapp halvtimme.
Bukayo Saka spelade fram.
- Det var ett bra mål. En bra passning från "B" (Bukayo Saka). Jag vet dock inte om han försökte spela till mig eller någon annan, men det var en bra passning och jag tog en touch och sedan en bra avslutning med min svagare fot.
Hur mycket gillar du att spela med Bukayo Saka?
- Mycket. Inte bara han. Hela laget är en familj. Bukayo har spelat så bra, han är en fantastisk spelare och jag älskar att spela med honom.

Lika lyckligt var det inte i torsdags. Då blev 21-åringen syndabock när han brände sin straff och Arsenal åkte ur Europa League mot Sporting.
- Det är livet och det händer. Så klart var jag ledsen och spenderade hela natten med att tänka på den där straffen. Men det är över och vi skulle komma tillbaka. Idag hade vi en riktigt bra match, jag gjorde mål och vi fick tre poäng vilket var viktigast.

Tack vare segern är Arsenal nu åtta poäng före Manchester City (som dock har en match mindre spelad) med tio matcher kvar.
Martinelli ville inte snacka i termer om vad som kan stoppa laget.
- Vad jag kan säga är att vi går till varje match med motivationen att vinna den och försöka vårt bästa.