Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Beth Mead är tillbaka med laget.

Eidevall om Meads återkomst: "Ett stort lyft"

tis 5 sep 2023 kl 22:59

Imorgon smäller det i Linköping. Kval i Champions League mot Linköping FC - och Beth Mead har rest med laget.

Arsenal har haft en del otur med skador. Beth Mead, Vivianne Miedema, Leah Williamson, Laura Wienroither och Teyah Goldie har alla dragits med korsbandsskador. Men inför matchen mot Linköping imorgon berättade Jonas Eidevall att Beth Mead nu äntligen är tillbaka.

- Det är så kul att välkomna en spelare tillbaka, för man vet hur hårt de har kämpat i så många månader, säger Eidevall.

Och fortsätter:

- Beth är här och hon kan resa med oss, hon är den första av de långtidsskadade som gör comeback. Vi hoppas att det här är en vändpunkt för fler spelare att komma tillbaka också.

Men något spel är anfallaren inte redo för än. Det kan det dock bli för de fyra nya sommarvärvningarna. Alessia Russo, Laia Codina, Amanda Ilstedt och Cloe Lacasse är alla med i Sverige. Och Eidevall är optimistisk trots den korta tid de haft tillsammans.

- En vecka är bättre än en dag. Det är som det är och vi kan inte göra det på något annat sätt så jag tänker inte så mycket på det. Jag visste att jag bara hade nio dagar att få spelarna redo och vi gör vårt allra bästa varje dag vi har tillgänglig. 

Kick off imorgon är 17:00 - och Arsenal Sweden anordnar fest i Linköping för alla tillresta. In och anmäl er här på sidan och säkra upp din plats. För er som inte är på plats i Linköping sänds matchen bland annat på Youtube och på Aftonbladet.