Medlemmar: 8824 st.

Alexis gjorde två mål när Arsenal vann med 4-2 borta mot Hull.

Säker seger borta mot Hull

lör 17 sep 2016 kl 18:01

Arsenal vann med 4-1 borta mot Hull. Segersiffrorna borde ha varit större efter en stark insats.

Arsenal kom till matchen med 1-1 i Champions League på Parc des Princes i Paris i veckan. Spelmässigt var det verkligen ingen höjdare borta mot PSG, men poängen var bra och nyttig.
Nu väntade Hull på bortaplan.
Ett Hull som Arsenal haft väldigt lätt för de senaste åren.

Arsene Wenger gjorde överraskande bara en ändring i elvan jämfört med PSG-matchen. Theo Walcott ersatte Alex Oxlade-Chamberlain. Många hade velat se Granit Xhaka, men vår franske manager spelade vidare med Santi Cazorla och Francis Coquelin centralt.
Olivier Giroud åkte inte med till de nordöstra delarna av England. En tåskada satte stopp för spel.

Inledningsvis i matchen såg det inget vidare ut och Hull hade en hel del av bollinnehavet. Men efter tio minuter så tog Arsenal tag i taktpinnen och efter det var det egentligen inget snack.
Alexis Sanchez claimade ledningsmålet när Alex Iwobi sköt - och trodde att han skulle få målet. Men skottet tog på chilenaren. The Gunners hade sedan fler bra lägen genom Mesut Özil och Iwobi. Men det stannade vid 0-1 i paus.
Detta trots att Arsenal fick straff med fem minuter kvar. Coquelin fick fritt skottläge i boxen och Livermore sträckte ut näven och styrde bort bollen. Domare Roger East gav straff - och rött kort för förseelsen.
Alexis Sanchez lade upp bollen, men slog en svag straff som Hullkeepern Jakupovic räddade.

I andra kunde Gunners lira ut och med en man mer var det stundtals klasskillnad på KCOM Stadium.
0-2 kom tio minuter in i andra. Theo Walcott klackades snyggt fri av Iwobi och lyfte in bollen förbi Jakupovic.
Sedan tvingades Wenger byta ut Santi Cazorla som hade ett kort från första och var lite i blåsväder när han drog på sig två frisparkar som hemmapubliken ville ha ett till kort för. Situationerna var inte ens nära kort, men med risken av en utvisning plockades spanjoren ut.
Granit Xhaka ersatte.

Matchen såg ut att gå vidare i samma mood när Hull plötsligt fick straff efter en kontring. Domare East friade, men linjedomaren tog beslutet. Cech varnades och Robert Snodgrass piskade in reduceringen.
Nu blev det aldrig mer än några oroliga minuter.
Inte för att Hull var farliga utan mer för att man såg vad som kunde komma.
Men Arsenal var bra och Alexis satte 1-3 när han fiskade upp Walcotts första försök, stannade upp och hittade läget. Pang – upp i taket och det var game, set match.
På stopptid sopade Granit Xhaka in en riktig häxpipa till 1-4. Schweizarens första Arsenalmål.