Medlemmar: 3634 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Matchvinnarna med pokalen i Cardiff.

Reaktioner efter cupguldet

sön 5 maj 2002 kl 19:09

Allting var på topp i Arsenal efter FA-cupsegern. Nöjdast av alla var Arsene Wenger.

Wenger tror att fjolårets finalförlust fungerade som extra tändvätska för spelarna inför årets final.
- Vi blev väldigt frustrerade förra året och det var starkt av oss att komma igen i år, säger Wenger. Vi gjorde en bra match och våra mål var superba. Parlour och Ljungberg spelade fantastiskt och gjorde målen i ett skede av matchen då Chelsea spelade bra

Matchens första målskytt Ray Parlour berättade om sitt mål:
- Oftast så passar jag när jag kommer i det läget, men jag tänkte att jag skulle försöka skjuta. Vi skapade inte så många målchanser idag men vi fick två fantastiska mål. Det var en tuff match och vi visste att första målet skulle bli avgörande.
- Jag tror inte att jag har gjort ett så här viktigt mål förut.

Freddie Ljungberg var nöjd efter matchen, men han har redan börjat koncentrera sig på ligaupplösningen.
- Vi har varit koncentrerade på finalen en längre tid nu. Vi var besvikna efter förra året och ville inte bli ihågkomna som laget som förlorade två cupfinaler i rad. Men nu är det ligan som gäller, vi ska göra allt för att vinna den.