Arsenal satte inte sina chanser. Det gjorde Chelsea.

Effektiviteten avgjorde

sön 10 maj 2009 kl 18:14

Enbart Theo Walcott hade kunnat göra fler mål än Chelsea.

Det sket sig rejält. Det är det bästa sättet jag kan sammanfatta matchen mot Chelsea på. Vi torskade med 4-1 - men de siffrorna speglar inte alls spelet. Problemet var effektivitetet, den var under all kritik i dag. Enbart Theo Walcott hade med bättre effektivitet gjort fler mål än hela Chelsea, men icke det.

Arsenal öppnade i ett enormt tempo och Chelsea hängde inte alls med. Redan efter 20 sekunder var Walcott framme och skapar en chans tillsammans med van Persie men skottet gick över.

Jag orkar inte gå igenom allt, men under matchens första 20 minuter skapade Arsenal tillräckligt med chanser för att vara i ledning med i alla fall 3-0. Walcott fortsatte att missa och Diaby missade öppet mål - och sedan filmar Drogba till sig en frispark som Alex kan göra 0-1 på. Bredvid Alex stod Silvestre och försökte hoppa lite halvhjärtat. Suck.

Inte så långt därefter gjorde Anelka 0-2. Nasri var för passiv på mittfältet, men Anelka kommer ändå egentligen för nära Silvestre - men i stället för att sätta ut benet och täcka skottet så drar Silvestre undan benet och Fabianski i målet är helt chanslös. Hur en så rutinerad spelare kan göra ett sådant juniormisstag är helt obegripligt.

Den andra halvleken började inte bättre. Efter ett anfall på vår högerkant lyfter någon i blå tröja in bollen mot mål och Kolo Toure försöker bryta men gör det inte bättre än att han slår bollen i eget mål.

Men hela tiden fortsatte ändå Arsenal att pumpa på och skapa chanser framåt. Theo Walcott frispelades av Song men skottet gick utanför och det kändes som om vi inte kunde göra mål. Kort därefter byttes Niklas Bendtner in och kanske skulle det ha skett tidigare för bara ett par minuter senare gör han 1-3 på en kraftfull nick och är kort därefter nära att även göra 2-3.

Även Silvestre är nära att göra 2-3 efter en hörna, och sedan utmärker sig den inbytte Adebayor genom att försöka filma till sig en straff. Pinsamt nog gick jag på filmningen och ville ha straff men såg på reprisen hur usel den var så då muttrade jag i stället en lång ramsa om att Adebayor borde stå på benen i stället för att försöka fuska på det sättet.

Matchens sista mål gick till Chelsea, men hade det inte varit för en stenblind linjedomare hade målet underkänts för offside. Inte nog med att Anelka som avlossade det första skottet fick bollen efter att ha kommit från offside, Malouda som slog in returen efter Anelkas skott står gott och väl två meter offside när skottet går. Det hade ingen större betydelse för matchen då det bara var någon minut kvar men det var likafullt uselt av linjedomaren. (Edit: en del hävdar att det är jag som har fel och att Malouda inte stod offside vid skottögonblicket, och kanske det var så då. Jag tänker inte utsätta mig för att se några repriser på målen så har jag fel så har jag. Målet var ändå inte avgörande för matchen.)

Matchen slutar sålunda 1-4, men som tidigare nämnt speglar det inte alls spelet. Den här matchen borde vi ha vunnit klart, men vi tog inte vara på chanserna vilket Chelsea gjorde. Så brutalt enkelt är det.

Förlusten innebär också att vi slutar fyra i ligan. Personligen anser jag att säsongen inte på långa vägar är något fiasko, men jag hade hoppats på lite mer. Nu hoppas jag på två bra insatser i de avslutande matcherna samt att Wenger inför nästa säsong kan rätta till de detaljer som fattas för att vi ska nå högre upp.

Arsenal-Chelsea 1-4 (0-2)