Arsenal krossade Braga med 6-0.

Arsenal krossade Braga i CL

ons 15 sep 2010 kl 21:28

Cesc Fabregas stod för en makalös insats när Arsenal krossade SC Braga på onsdagkvällen.

Arsenal mönstrade bästa möjliga uppställning och satte fart direkt med några halvchanser genom bland andra Jack Wilshere. Efter 9 minuter revs Marouane Chamakh ner i Bragas straffområde av målvakten Felipe som fick gult kort för sitt tilltag. Cesc Fabregas klev fram för att förvalta straffen och satte den till vänster om målvakten, 1-0.

Kort därefter fick en mycket pigg Wilshere en chans från nära håll som Felipe räddade fint. Braga försökte anfalla genom spelvändningar och hade ett par halvchanser i inledningen av matchen, dock utan att riktigt vara nära att göra mål. Gaël Clichy höll på att strula till det då han var lite nonchalant i eget straffområde, Braga lyckades dock inte göra något av den vunna bollen utan den gick till Manuel Almunia istället. Just Almunia hade inte mycket att göra men agerade förtjänstfullt
vid ett par tillfällen, bland annat på ett distansskott som han tog hand om på ett säkert sätt.

Braga ställde upp och försvarade sig på ett sätt som brukar innebära många mål i baken mot Arsenal på Emirates Stadium, nämligen ett avvaktande positionsspel utan press och detta tillät Arsenal att spela runt utan att förta sig det minsta.  Fabregas var sånär på väg att göra en variant av Brolin/Milds fantastiska frisparksmål från VM 94 men passningen gick in i muren istället för runt den.

Efter 29 minuter kom så Arsenals andra mål för kvällen. Efter lite gåfotboll där Fabregas tilläts att joggandes dra två försvarare frispelade han Andrej Arsjavin som resolut sköt bollen i mål med en sträckt vrist i målvaktens nedre högra hörn. Publiken jublade och skulle snart få  tillfälle att jubla ännu mer efter ett stycke fotbollsporr.

Chamakh tog ner en höjdboll på bröstet och passade kort till Wilshere som i sin tur tunnelklackade (!) bollen fram till Chamakh som inte kunde göra annat än sätta bollen i nät. Fotbollsporr var ordet, snyggaste målet hittills den här säsongen?

Halvleken dominerades från start till mål av Arsenal och 3-0 var helt rättvist sett till hur matchen sett ut. Arsenal ägde boll och ägde den ostört då Braga ställde upp i ett mestadels passivt positionsspel.

Andra halvlek började som den första slutade, med Arsenaldominans. Efter otroligt slarvigt försvarsspel av Braga gick bollen till Arsjavin som lättade in bollen i straffområdet där Fabregas fick stå helt fri och nicka bollen i nät efter 53 minuters spel. Kort därefter trodde publiken på Emirates Stadium att bollen skulle gå i mål efter att Fabregas på pass från Arsjavin lyfte bollen över målvakten och hade i princip börjat jubla då en rusande Bragaback kunde rensa bollen på mållinjen.

Efter 62 minuter byttes Chamakh och Song ut till förmån för den leende Vela och Denilson. Kort därefter var det nära ytterligare ett mål för Arsenal då Arsjavin på pass från Fabregas sköt stenhårt i stolpen.

Det skulle dock inte dröja länge förrän vi bjöds på nästa mål, Arsjavin frispelade Carlos Vela som kyligt lättade bollen över en framrusande Bragamålvakt i den 70 minuten. Vela gjorde alltså mål för andra matchen i rad. Bollinnehavet till Arsenal så långt var 60% mot Bragas 40%, dominansen märktes även på plan.

Det var inte slut för Vela den här kvällen, efter 83 minuter tog Fabregas emot bollen och la den till en helt fristående Vela som kunde rulla in bollen vid närmsta stolpen till 6-0.

6-0 blev också slutresultatet vilket sett till matchbilden inte var orimligt. Braga ställde som nämnts upp med ett ganska passivt försvarsspe och kanske var de tagna av stundens allvar, Champions League-debutanter som de är? En kväll på jobbet för Arsenal och säkert en jätteboost för Velas självförtroende att få göra tre mål på två inhopp.

TRÄNARSNACK EFTER MAwenger.jpgTCHEN

ARSÈNE WENGER: "We won the game but I believe as well we played the game we wanted to play, at a high pace, with top technical quality and with a lot of creative attitude and a good concentration and collective spirit. Our game is based on that. It's our philosophy and, for long patches of the game, we managed to express that."

DOMINGOS PACIÊNCIA: Uppdateras i efterhand.

MATCHFAKTA:

Arsenal - Braga 6-0 (3-0)

Målen: Fabregas 9 (1-0), Chamakh 34 (2-0), Arsjavin 29 (3-0), Fabregas 53 (4-0), Vela 69 (5-0), Vela 83 (6-0).