Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Pires säger att Arsenal måste värva, annars kommer det bli värre.

Capello & Pires: Arsenal måste värva

mån 22 aug 2011 kl 09:43

Den engelska landslagstränaren Fabio Capello och Arsenal-legendaren Robert Pires har fått nog och menar att Arsenal måste börja värva spelare ifall man vill vara kvar i toppen.

Under förra helgen var Fabio Capello gäst i Sky Sports studio och fick där svara på många frågor som rörde allt från landslaget till Premier League. Italienaren fick även svara på en fråga vad han tycker om sin tränarkollega Arsene Wenger. Då sade han så här:
- Jag har en väldigt bra relation med honom och hoppas att han stannar. Han är en väldigt bra tränare, men det nuvarande läget är inte bra. Det är tufft att inte ha vunnit en titel på hela sex år för en så viktig klubb som Arsenal.

Capello menar att lösningen kan vara ett par värvningar:
- Jag tror att han måste köpa ett par spelare. Arsenal har pengar, men det är svårt att hitta klasspelare som kan förstärka laget.

Den engelska förbundskaptenen är inte den enda som bär på denna åsikt. Under sommaren har Martin Keown, Lee Dixon, George Graham, Patrick Vieira och ett flertal andra välkända ansikten ställt samma krav.
Ännu en Arsenal-legendar delade åsikt med Capello när han igår kväll blev intervjuad av franska Canal +. Robert Pires sade då följande:
- Tiden har kommit för Arsene Wenger att tänka på möjligheterna att investera pengarna från spelarförsäljningar genom att köpa erfarenhet, vilket utgör en större garanti.

Den f.d. Arsenal-mittfältaren tror även att spelarna blivit oroliga och berättat det för sin tränare:
- Jag tror att spelarna talat med honom och berättat samma sak. Situationerna och rutinerna har ändrats. Förut ville spelare stanna så länge som möjligt i Arsenal, men det har förändrats. Nu väljer spelare att lämna så fort tillfälle ges.
- Det stämmer in på Clichy, Nasri och Eboue och Wenger är ansvarig för det. Om inte nya spelare värvas samtidigt som resten stannar kommer problemen bara att bli värre.

Pires är likt många Arsenal-supportrar väldigt pessimistisk av sig och tror inte att Arsenal kan utmana i toppen:
- Jag tror inte att de kan utmana med Manchester City eller Chelsea eftersom man inte kan vinna någonting med bara unga spelare.

Det återstår mindre än tio dagar på transferfönstret och om man skall lyssna på både Capello och Pires är värvningar ett måste. Arsene Wenger är en pressad man och vad han gör under den sista veckan kan komma att spegla hela säsongen. Om han väljer att lyssna på Graham, Capello, Pires m.fl. återstår att se, men de kommande tio dagarna kan avgöra Arsenals öde.

Källa: The Mirror