Medlemmar: 8804 st.

Ovan matchhjälte. Per Mertesacker gjorde enda målet på Wembley.

Mertesacker sänkte England

ons 20 nov 2013 kl 01:35

Tyskland avslutade landslagsåret på bästa sätt genom att slå England med 1-0 på Wembley. Matchhjäte: Arsenals mittback Per Mertesacker.

När de åtta tvåorna i kvalgrupperna gjorde upp i glödheta play off-matcher spelade de redan VM-klara England och Tyskland träningslandskamp på Wembley inför knappt 86 000 åskådare.
Matchen var spelmässigt ingen höjdare.
Men Per Mertesacker kommer nog att minnas den ändå.

För Arsenalmittbacken knoppade in matchens enda mål i den 39:e minuten bakom Joe Hart i det engelska målet.
Mertesacker kom först på ett inlägg efter en tysk hörna och satte bollen i det bortre hörnet.
Av de tyska Arsenalspelarna var det bara Mertesacker som spelade, och han var även kapten för Joachim Löws lag.

I England blev både Jack Wilshere och Kieran Gibbs inbytta i den andra halvleken.

Så spelade de båda lagen:

England Joe Hart, Kyle Walker, Ashley Cole (Kieran Gibbs, 53), Steven Gerrard (Jordan Henderson, 56), Chris Smalling, Phil Jagielka, Adam Lallana (Rickie Lambert, 76), Tom Cleverley (Jack Wilshere, 64), Daniel Sturridge, Wayne Rooney (Ross Barkley, 71), Andros Townsend.

Tyskland Roman Weidenfeller, Sven Bender, Marcel Schmelzer (Marcell Jansen, 46), Max Kruse (Sidney Sam 56), Lars Bender, Per Mertesacker, Toni Kroos, Mario Götze, Jerome Boateng (Mats Hummels, 46 (Benedikt Howedes, 65)), Marco Reus (Andre Schürrle, 82), Heiko Westermann (Julian Draxler, 67).

Övriga landslagsgooners

Frankrike v Ukraina 3-0 Fransmännen vände 0-2-underläget från Kiev och är nu VM-klart. Både Olivier Giroud och Bacary Sagna var bänkade, men byttes in i slutet av matchen.

Polen v Irland 0-0 Wojciech Szczesny spelade hela träningslandskampen.

Belgien v Japan 2-3 Thomas Vermaelen spelade hela matchen för belgarna.

Sydafrika v Spanien 1-0 Nacho Monreal spelade hela matchen och Santi Cazrola blev inbytt.