Medlemmar: 8825 st.

Alexis Sanchez var bäst på plan - och låg bakom båda Arsenals mål.

Arsenal höll ut - och vann

fre 26 dec 2014 kl 20:29

Olivier Giroud drog på sig en vansinnig utvisning tidigt i den andra halvleken - men Arsenal höll ut och slog QPR med 2-1.

Allt såg ut att bli en skön Boxing Dags-kväll. Då skallade Olivier Giroud Nedim Onuoha och visades ut redan i den 53:e minuten.
Det blev lite nervöst på slutet, men The Gunners lyckades reda ut matchen och tog tre mycket viktiga poäng.

Arsene Wenger gjorde ett par ändringar i startelvan jämfört med Liverpoolmatchen. Calum Chambers bänkades och Nacho Monreal klev in och spelade mittback.
Dessutom fick Tomas Rosicky starta.
Då Alex Oxlade-Chamberlain inte fanns med alls i Arsenallaget.

Det var one way traffic i den första halvleken. Arsenal hade totalkoll på matchen och spelade rätt så bra förutom den lilla detaljen att laget skapade väldigt få chanser för att ha ett så stort bollinnehav.
Alexis Sanchez kunde – och borde ha öppnat målskyttet redan i den  åttonde minuten. Chilenaren var först på bollen inne i boxen och revs ner av Armand Traore och Martin Atkinson dömde straff.
Alexis lade själv upp bollen på straffpunkten, men sköt ett mycket tamt skott som Robert Green inte hade några som helst problem att rädda.

1-0 kom istället åtta minuter före pausen. QPR hade knappt varit över halva planen. KIeran Gibbs skickade in ett bra inlägg, som Alexis var tvingad att ta ett steg tillbaka för att nå.
Det hindrade inte succéförvärvet från Barcelona från att nicka in ledningsmålet.
En spelmässigt bra första halvlek var över.

Arsenal startade stark även i den andra halvleken, men matchen skulle få en abrupt förändring i den 53:e minuten.
Olivier Giroud blev lätt knuffad och fick en rensning på sig. Bollen gick till inspark, men fransmannen var rasanade.
Snabbt for ha upp och gick med skallen först in mot Nedim Onouha som föll till marken precis framför domare Atkinson som inte hade något val utan visade helt rätt ut Giroud.
Ett helt vansinnigt ingrepp som kunde ha stått Arsenal dyrt.

Men Alexis höll uppe Arsenals spel, ibland på egen hand och anfallaren slet som ett djur. I den 65:e minuten betalade det av sig då han drog en QPR-spelare gick in i planen och hittade Tomas Rosicky.
Tjecken sköt direkt. Ett bredsideskott som touchade på en QPR-back och smet in bakom Robert Green.
Arsenal såg ut att ha kontroll på matchen och hade bud på ytterligare en straff när Per Mertesacker sparkades ner.
Atkinson friade.

Men så kom läget som gav matchen nerv. Mathieu Debuchy var marginellt på Junior Hoilett som föll i boxen och gästerna fick straff.
Charlie Austin var skoningslös och dundrade in 2-1 bakom Szczesny.
Nu flyttade QPR upp allt och en och annan halvchans skapades. Dessutom dök ytterligare en straffsituation upp när Gibbs hakade upp Bobby Zamora.
Nu bu var det slut på straffarna från Atkinson och Arsenal kunde reda ut matchen och ta tre mycket viktiga poäng.

Segern gör att The Gunners klättrar upp på sjätte plats med 30 inspelade poäng efter 18 spelade matcher.