Medlemmar: 8138 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis fortsätter att vara glödhet.

Alexis på väg mot rekordsäsong

sön 11 jan 2015 kl 17:02

Återigen låg Alexis Sanchez bakom det mesta i Arsenal. Med två nya mål (och en assist) är chilenaren på god väg mot att slå ett gammalt Arsenalrekord.

Mål för Arsenal

 1-0 mot Besiktas i CL
 1-0 mot Leicester i PL
 2-1 mot Man City i PL
 1-0 mot Southampton i LC
 3-0 mot Galatasaray i CL
 1-0 mot Hull i PL
 1-0 och 2-0 mot Sunderland i PL
 1-0 och 3-0 mot Burnley i PL
 2-0 mot Anderlecht i CL  1-0 mot Swansea i PL  2-0 mot Dortmund i CL  1-0 mot Southampton i PL 
 1-0 mot QPR i PL
 2-0 mot Hull i FA-cupen
 2-0 och 3-0 mot Stoke i PL
 

Alexis inledde matchen med en vacker assist till Laurent Koscielny, som enkelt kunde nicka in ledningsmålet mot Stoke. Senare i den första halvleken var det chilenarens tur att hamna i målprotokollet. Efter att ha vunnit tillbaka bollen utanför Stokes straffområde väggade Alexis sig fram med hjälp av Rosicky och sköt ett maskerat skott vid Begovic första stolpe. I den andra halvleken kom ytterligare ett Alexis-mål efter en lågt placerad frispark som Begovic i Stokemålet inte kunde hålla på rätt sida linjen.

Målen mot Stoke var Alexis Sanchez 17:e och 18:e i Arsenaltröjan, på 30 spelade matcher. Med minst tjugo matcher kvar av säsongen ser det ut att kunna bli en debutsäsong i Arsenal som slår alla tidigare rekord. Den spelare som gjort flest mål under sin första säsong i Arsenal är Joe Baker som säsongen 1962/63 mäktade med 31 mål för klubben. Bland andra noterbara debutsäsonger kan noteras Thierry Henry med 26 mål, Ian Wright med 24 mål

Utöver målen har chilenaren även levererat flertalet assist, sju i Premier League och en i Champions League. Med assisten inräknade är Alexis den spelare som har varit inblandad i flest mål i Premier League den här säsongen, med 19 mål totalt. De 12 målen i Premier League gör att han ligger fyra i skytteligan efter Diego Costa (15), Sergio Agüero (14) och Charlie Austin (13). Noterbart är även att av de 18 målen totalt, har hälften varit matchens inledande mål.