Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gör Lucas och Mustafi sina startdebuter för Arsenal idag?

Startar båda nyförvärven?

lör 10 sep 2016 kl 11:24

Snacket går att Arsene Wenger är redo att starta med båda de sena nyförvärven Shkodran Mustafi och Lucas Perez mot Southampton när Premier League startar igen idag efter landslagsperioden.

Snacket går att Arsene Wenger är redo att starta med båda de sena nyförvärven Shkodran Mustafi och Lucas Perez mot Southampton när Premier League startar igen idag efter landslagsperioden.

Arsenal har inte gjort mål på Southampton på tre ligamatcher. Matcherna förra säsongen slutade med en poäng efter 0-0 i norra London och 0-4 på St Marys i Southampton.
Men efter att Arsene Wengers gäng vunnit bortamötet med Watford (3-1) precis före uppehållet för landslagsspel och truppen därefter fylldes på med två nya spelare har förväntningarna stigit.
Och både Shkodran Mustafi Lucas Perez kan starta idag.
Det är så snacket går.

Arsenal har öppnat säsongen med en av varje. 3-4-förlust mot Liverpool i premiären, 0-0 mot Leicester och sist 3-1 mot Watford. Southampton, med nye tränaren Claude Puel, har inte lyckats startat bättre i år än vad laget lyckades med ifjol. I år har det blivit två poäng på de tre inledande omgångarna. Hemmamatcherna har gett två krysspoäng efter 0-0 mot Watford och 1-1 mot Sunderland. Sedan blev det 0-2-förlust borta mot Manchester United. Lagets facit efter tre omgångar förra säsongen var det samma.

Hemmalaget kommer till spel utan skadade Per Mertesacker, Aaron Ramsey, Danny Welbeck, Carl Jenkinson och Gabriel. Den sistnämnde ska dock ha börjat träna med laget igår efter skadan han ådrog sig på Ullevi mot Manchester City.
I Saints saknas rekordsigningen Sofiane Boufal och Jeremy Pied. Det finns också frågetecken för Ryan Bertrand som haft knäproblem och keepern Fraser Forster. Den engelske landslagsmålisen ska dock vara okej att spela efter att ha haft en armskada.

Trots att Southampton inte vunnit än så säger Arsene Wenger att det är ett lag som svårslaget och bra defensivt.
- De har varit väldigt bra defensivt. Det kan man se på Jose Fonte som nyligen vann EM med Portugal. Det är aldrig några tillfälligheter för det beror på kvaliteten på spelarna. Van Dijk gör det bra och Cedric, som också var bra för Portugal, så de har varit väldigt stabila.

På de sex senaste matcherna har Arsenal bara slagit Southampton en gång. Å andra sidan har inte The Gunners förlorat en hemmamatch mot Saints sedan 1987 då Danny Wallace gjorde enda målet.
De 21 senaste ligamatcherna i norra London har slutat med 15 Arsenalvinster och sex kryss.
Senaste gången som Arsenal förlorade två raka hemmamatcher i ligaspelet var 2011.
Mycket statistik tyder på ett hemmaseger – men det är ett knixigt motstånd som senaste åren har bra facit mot Arsenal.

Tänkbara laguppställningar

Arsenal
Petr Cech
Hector Bellerin, Shkodran Mustafi, Laurent Koscielny, Nacho Monreal
Granit Xhaka, Santi Cazorla
Alexis Sanchez, Mesut Özil, Lucas Perez
Olivier Giroud

Southampton
Frasier Forster
Cedric Soares, Jose Fonte, Virgil van Dijk, Ryan Bertrand
Oriol Romeu, Pierre-Emile Höjbjerg, Steven Davies, Dusan Tadic
Nathan Redmond, Shane Long