Medlemmar: 8780 st.

Alexis hade lekstuga på Olympiastadion.

Alexis hattrick - Arsenal krossade West Ham

lör 3 dec 2016 kl 20:45

Alexis hade stor show när Arsenal besegrade West Ham med 5-1 på nya London Stadium. Chilenaren gjorde tre mål och en assist och såg till att Gunners hakar på i PL-toppen.

Efter att ha klarat av otäcka november bättre än vanligt började årets sista månad med ett London- derby och en helt ny arena för Arsenal när man besökte West Ham och Olympic Stadium. I Gunners var nämnvärt att Oxlade-Chamberlain fick chansen på vänsterkanten medan Monreal var tillbaka som vänsterback och Gabriel startade som högerback. West Ham har inlett säsongen riktigt dåligt jämfört med den lyckade fjolårssäsongen och var innan matchen placerade precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Arsenal började matchen starkast. Monreal sprang sig fri på sin kant flera gånger under första kvarten men varje gång hamnade inspelen på försvarare. Spelet hann jämna ut sig något innan Arsenals ledningsmål kom. Coquelin bröt ett uppspel och bollen hamnade framför Alexis som tog sig förbi en tjurrusande Winston Reid och ensam med målvakten spelade han osjälviskt bollen åt sidan där Özil kunde rulla in 0-1 i öppet mål. West Ham var väldigt uddlösa framåt och skapade knappt något alls under första halvleken. Arsenal däremot såg bättre ut offensivt än under hela november med många djupledslöpningar och bra fart i spelet.

Arsenal började också den andra halvleken bättre än sin motståndare men efter tio minuter började hemmalaget skapa chanser. Närmast kom de efter ett fint anfall där bollen till slut spelades in mot en fristående Ashley Fletcher men Koscielny lyckades komma ner och rensa i sista stund. West Ham tog också över spelet mer och mer och Arsenal flyttade ner laget och spelade mer kontringsinriktad fotboll. Precis innan han blev utbytt hade Walcott ett gyllene läge att utöka ledningen när han blev frispelad av Alexis men han tog för lång tid på sig med avslutet och försvarare kom emellan.

Kort därefter fick hans ersättare Ramsey, en bra chans efter inspel från Monreal men Randolph i West Ham-målet räddade både hans avslut och Özils retur. Avgörandet skulle dock komma med tjugo minuter kvar när Alexis på egen hand tog sig igenom hemmalagets försvar och kliniskt sköt in 0-2 från snäv vinkel. Och det kändes väldigt skönt att målet kom just då eftersom West Ham precis fått igång publiken och trycket ökat samtidigt som Carroll var på väg in som sänkt Arsenal förr.

Efter det var segern ett faktum och Alexis passade på att utöka sitt målfacit ytterligare med sitt andra mål för kvällen när han pricksköt in 0-3 med ett lågt skott precis utanför straffområdet. Carroll skulle dock bli målskytt bara minuten senare när han nickade in returen på Payets frispark i överliggaren.

Arsenal svarade direkt genom Oxlade-Chamberlains 1-4 och Alexis 1-5 när målen rann iväg sista tio minuterna.
Sammanfattningsvis kan sägas att siffrorna inte riktigt speglade matchen även om Arsenal totalt sett var det bättre laget. Hade West Ham fått utdelning under sin fina period i andra halvlek hade det mycket väl kunnat sluta med poängtapp för Arsenal. Beröm ska ges till både den solida defensiva insatsen från Gunners såväl som till effektiviteten framåt. Arsenal klättrade i och med segern förbi Man City i tabellen som tidigare förlorat mot Chelsea, som i sin tur är tre poäng före Arsenal.