Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Heey, ska vi stanna i Arsenal? Ja, det har vi ju sagt till Wenger. Enligt Wenger.

"Özil och Alexis säger att de vill stanna"

tor 5 jan 2017 kl 20:20

Kan säsongens kontraktssåpa vara på väg mot sitt slut? Arsene Wenger säger nu att både Alexis och Özil sagt att de vill stanna i Arsenal.

Både Alexis Sanchez och Mesut Özil har kontrakt som går ut nästa sommar och under hösten och vintern har snacket om stjärnduons vara eller icke vara i Arsenal rullat mest hela tiden.
Det har varit ena spekulationen efter den andra.
Och när Arsene Wenger fått frågor om det har han mest sagt ingenting som svar.

Men nu kommer lite mer matnyttigt i frågan. I en intervju med BeIn Sports säger Arsene Wenger:
- De säger till mig att de vill stanna. Efter det så börjar vi förhandla och det startar alltid med pengar och slutar med pengar. Mellan det vill spelaren lämna eller stanna. När en spelare vill stanna är det enklare att hitta en överenskommelse. Och vi kommer troligtvis att hitta en överenskommelse.

Samtidigt säger fransmannen:
- Man kan inte riskera klubben för spelarna. Jag tror att oavsett så försöker vi behålla dem, och vid något läge gå så långt som vi kan och kan vi inte gå längre så kan vi inte. Det är så det är, det är så du behöver sköta en fotbollsklubb.

När Wenger utfrågades specifikt om Alexis, som var uppenbart frustrerad efter 3-3 mot Bournemouth sade han:
- Alexis Sanchez är en engagerad spelare som vill stanna. Jag är säker på att vi hittar en överenskommelse. Vi är inte rädda för att spendera pengar och vi är inte rädda att visa spelarna att vi älskar dem. Vi vill att det ska tjäna mycket pengar, men också ha en handlingslinje. Jag är övertygad om när en spelare hittar rätt i en klubb har han lyxen att säga: "Det är inte £500 000 mer eller mindre som ska ha betydelse".