Medlemmar: 8862 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger verkar ha vunnit igen. Det blir ingen sportchef i sommar.

Det blir ingen sportchef i Arsenal

tis 13 jun 2017 kl 14:33

Snacket från England säger att Gunners skrotar idén att skaffa en sportchef. Detta efter att Arsene Wenger signat ett nytt tvåårskontrakt - och dissat planerna att ha en sportsligt ansvarig.

För drygt en månad sedan när snacket var som hetast om både Arsene Wengers egen framtid i klubben - och om Arsenal skulle anställa en sportchef i sommar sade fransmannen:
- Director of football, jag vet inte ens vad det betyder. Är det någon som står på vägen och visar spelarna till höger eller vänster? Jag förstår inte. Jag har aldrig förstått vad det innebär, director of football ...
Wenger dissade upplägget och förklarade sedan att om han blir kvar som tränare så blir det ingen sportchef.

Arsenals VD Ivan Gazidis har under våren sagt att det behövs förändringar och enligt engelsk press har amerikanen sonderat terrängen efter en sportchef.
Men Wenger skrev på för två nya år.
Och nu verkar det som att vi kan lägga undan planerna på att tillsätta en sportchef.
Det skriver Evening Standard idag.

Tidningen skriver dock att klubben planerar att anställa ledarpersonal - men inte på så hög nivå som en sportchef. Det är dock oklart vilken roll som kommer att tillsättas. Inga förlängningar av nuvarande personal är signade, men ES skriver att Wenger planerar att behålla de personer som finns idag. Det ska ha varit frågetecken för fitnesstränaren Tony Colbert och målvaktstränaren Gerry Payton.