Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Som sommaren brukar se ut

Ordföranden
tis 9 jul 2013 kl 12:00

Den börjar kännas igen nu, Silly Season. Eller det är kanske framförallt reaktionerna i Arsenalvärlden som börjar kännas igen. Det har gått från att vi skämtsamt frågar ”När ska Higuain, Rooney och Fellaini presenteras egentligen?” där i juni, via ett mer allvarligt ”Men nog är Higuain klar i och med alla dessa rykten?” för en vecka sedan till det panikslagna ”Vi kommer aldrig mer värva en enda spelare” så här när en tredjedel av juli har gått. Det kan inte bara vara jag som känner igen mönstret.

Förra sommaren var ett härligt undantag då Lukas Podolski signades redan på vårkanten och Giroud blev klar i slutet av juni. Spelarna kunde då vara med på försäsongsträningen när EM-spelarna anslöt till Colney och på så sätt få chansen att förbereda sig maximalt inför säsongsstarten.

Annars brukar det se ut ungefär såhär – eller åtminstone är känslan den att ”alla andra” lag gör klart sina värvningar redan före midsommar medan Arsenal väntar tills det att omgång två i Premier League är färdigspelad innan att man spikar truppen för hösten.

Jag har ingen statistik att backa upp det här påståendet, men det känns som att alla Arsenals stora transfers är extremt komplicerade och därmed drar ut på tiden i jämförelse med andra lags värvningar. Det måste vara svårt att göra affärer med Arsenal, för även försäljningar brukar ta månader att få klart. Säkerligen är det bra att Ivan Gazidis, Ken Friar och juristerna är noggranna med allt från övergångssummer till löner och klausuler, men frustrationen bland oss trofétörstande supportrar blir ju inte mindre av att saker och ting drar ut på tiden.

Det känns som att Arsenal behöver landa en tung värvning inom kort. Yaya Sanogo i all ära, han är säkert en jättetalang – men han är knappast en transferpjäs i den storleksordning Gazidis talade om under inledningen av sommaren. Det har redan börjat knorras rejält på Twitter och det knorret kan snabbt bli ett muller som sedan sätter agendan för stämningen när vi möts i verkligheten på försäsongen och i ligaupptakten.

Jag är för dåligt insatt i hur det brukar låta bland fansen till andra klubbar under Silly Season-dansen för att göra en rimlig jämförelse med stämningen bland Arsenalfansen. Kanske är de lika frustrerade som vi är, och kanske är deras transfers lika krångliga som våra. Vi kanske inte har det så mycket sämre än alla andra i det här avseendet.

Å andra sidan bryr jag mig inte om hur frustrerade Spurs, Man United eller Chelseas fans är just nu. Jag är alldeles för frustrerad för det. Att se andra i liknande sinnesstämning gör inte min egen bättre. Det kan bara en värvning av till exempel Gonzalo Higuain göra. Helst redan igår.