Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

One nil - nuff said

Ordföranden
sön 1 sep 2013 kl 12:00

Nog är det lockande att falla in i Twitterflödet och håna Spurs som har spenderat närmare en miljard kronor på nyförvärv den här sommaren, samtidigt som Arsenal har gjort av med mindre pengar på transfermarknaden den här sommaren än vad jag har lagt på tandkräm under samma period. Det är lockande, men jag tänker inte gå dithän. Säsongen summeras nämligen i maj och inte efter tre omgångar - det borde både vi och Tottenhams supportrar vara glatt/smärtsamt medvetna om.

Samtidigt tar jag gärna varje chans jag får att hånle åt Spurs. Dagens resultat måste vara en riktigt knytnäve i solar plexus för den klubben (som om inte försäljningen av Gareth Bale var nog liksom), samtidigt som det ger ny tro åt oss som inte har hamnat på den mörka delen av Seven Sisters Road. Inför matchen kunde vi spekulera i vad som hade hänt om Tottenham hade gått upp i serieledning samtidigt som Arsenal på nytt hade åkt på en usel säsongsinledningen, men det slipper vi bekvämt nog ta upp nu. Nu kan vi förhålla oss till en säsong som fortfarande är rejält öppen, och med ett dygn kvar av transferfönstret - i skrivande stund - vågar jag vara optimist. 

Hur kan jag vara annat när folk nämner Mesut Özil i samma andetag som Arsenal? Men jag ska inte ta ut något i förskott. Har den här sommaren lärt mig något så är det just det.

Dagens insats tycker jag var stabil. Arsenal borde ha utnyttjat minst ett par av de chanser som uppstod när Spurs pressade i andra halvlek, så det blev onödigt spännande. Det är ju å andra sidan inget unikt när Arsenal spelar, så där är man rätt van. Spurs hade stora problem med samspelet (se, ännu en nackdel med att hålla på och köpa en massa nya spelare...) och deras chanser uppstod mest slumpmässigt. Sett till hela matchen förtjände dock Arsenal att vinna (som alltid när jag som opartisk bedömer Arsenal i ett NLD).

Vi var cirka 25 personer som samlades inför matchen på en sportbar i Uppsala, och det känns alltid bra att se vilket genomslag Arsenal Sweden har numera. Att så pass mycket folk dyker upp tack vare en blänkare på forumet här på Arsenal.se är kul, och är just en viktig del av kärnan i Arsenal Swedens verksamhet. Vi finns för att främja Arsenalintresset i Sverige och att samlas ett gäng för att kolla på en match tillsammas är precis vad det handlar om. Runt om i Sverige arrangeras liknande tillställningar, så passa på att besök närmaste Arsenal Sweden-träff - eller varför inte anordna en själv? Kontakta kristonel.elwe@arsenal.se i så fall så får du tips om hur du kan gå till väga.

Nu, såhär framåt ettiden på söndagsnatten, har jag varit vaken alldeles för länge och borde sova inför en ny måndag på högstadiet, men adrenalinet efter derbysegern vill inte riktigt lägga sig. Dessutom står ett minst sagt spännande dygn framför oss, vilket inte direkt gör det lättare att slappna av. Sova får man helt enkelt göra någon annan gång.