Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

En ny etapp på Arsenal Sweden-resan

Ordföranden
tor 10 okt 2013 kl 22:23

Nog för att det är ett överanvänt uttryck så här i Nobelpristider, men sällan har det passat så bra med ett "äntligen!". Äntligen är nya Arsenal.se online, och vi som leder klubben känner oss riktigt nöjda med uppfräschningen av sajten. Nu ser jag fram emot medlemmarnas reaktioner.

Vi har under mer än tre års tid sett behovet av en ny sajt, men det tog sin tid att komma igång då vi inte var övertygade om att de första idéerna vi jobbade med skulle hålla. Arbetet med den här upplagan av Arsenal.se fick sin riktiga avspark för ganska exakt ett år sedan då jag, Jocke Lander, Lars Lundstedt och "Kicken" Elwe åkte ner till vår webbnestor Andreas Andersson i Jönköping och spånade fram grundstrukturen. Sedan dess har det lags ned otaliga timmar på både programmering, planering och diskussioner. Vi har setts ytterligare ett par gånger och jobbat med hemsidan, och Jocke och Andreas har utöver ett antal egna sittningar också varit flera vändor till Skövde där vår externa webbutvecklare finns. 

Första målet var att ha nya Arsenal.se klar till tidigt i våras, men då vi upptäckte funktioner som fanns på den webbplattform vi nu har gått över till som vi ville implementera här valde vi att skjuta på lanseringen ytterligare några månader. Under semestermånaderna behövde alla ett break, så då hände inte så mycket, men sedan augusti har nästan all fokus från styrelsen sida legat på att få sajten klar. Jobbet har inte alltid varit enkelt och det har funnits gott om saker att ägna tuffa diskussioner åt, men nu har vi efter ett års hårt jobb slutligen nått målet.

Jag, som under mer än tolv år har sett den här hemsidan gå från Landers hobbyprojekt fly.to/gooner via arsenal-sweden.com till dagens Arsenal.se, är imponerad över utvecklingen. Själv har jag aldrig varit en talang vad gäller programmering eller annat som har med "data" att göra, vilket gör att jag ibland häpnar när jag ser idéer blir till verklighet på supporterklubbens sajt. En annan sak som jag tycker är rolig är att vi samtidigt som vi har byggt ut sajten med nyheter alltid har behållit många av de avdelningar som etablerades redan 2001. Grunden är att vara en supporterklubb och det får aldrig gå förlorat.

Det är många som har varit inblandade i jobbet med den här hemsidan som har investerat en stor del av sin fritid på att få den klart. Jag tänker främst på Andreas, som stundtals har känt sig stressad över arbetet men som hela tiden har kämpat på, samtidigt som det finns många andra som har bidragit i stort och smått. 

Jag hoppas att ni är nöjda med resultatet. Skriv gärna en kommentar med feedback i forumet, kommentarsfält eller via mail så vi får en känsla av hur hemsidan har landat hos medlemmarna. Meddela oss också om ni hittar buggar, stavfel eller annat som ni misstänker har hamnat snett. Bara för att den nya hemsidan är lanserad betyder inte det att vi är vid vägs ände - Arsenal Sweden ska alltid utvecklas. Det hindrar dock inte att vi då och då får stanna upp och känna oss nöjda efter en bra insats.

Kommentarer

Bild för Guris

Jag tycker ni gjort det riktigt jäkla bra! Utseendet känns riktigt modernt, siten är lättnavigerad och trots mycket information på förstasidan är den lätthanterlig. Extra plus för era härliga photoshop-avatarer för bloggarna.

Tycker ni kan klappa er på axel(n) (EHEHEHEHEHEHEHEHE) allihop!