Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

En värdemätare så god som någon

Ordföranden
sön 3 nov 2013 kl 20:25

De tio första omgångarna av Premier League är nu spelade och Arsenal leder ligan med fem poäng. Efter förlusten mot Aston Villa i premiären såg jag inte riktigt den utvecklingen komma om man säger så. Det kan inte någon ha gjort, och visst är det fantastiskt att se laget överraska positivt?

Matchen på lördagskvällen hade upp till bevis-stämpel på sig. Tycka till-eliten har ju varit inne på att Arsenals verkliga test blir i matcherna mot de andra storlagen, och i mina ögon är Liverpool ett av de lagen. I alla fall om man ser till deras säsongsinledning. Att sedan tycka till-eliten verkar ha nedvärderat Liverpool till ett högst ordinärt lag efter Asenals vinst är en annan historia. Nu är det matcherna mot Manchester-lagen och Chelsea som är den riktiga värdemätaren.

Det var upp till bevis och Arsenal svarade bra på utmaningen. Lagmässigt var detta en av säsongens starkaste insatser där ingen spelare föll igenom. Jag var orolig för hur försvaret skulle hålla ihop utan uppbackningen från Flamini, men i hans frånvaro gjorde Arteta en lysande insats. Även Rosicky slet lika hårt som Ray Parlour i defensiven och Kos och Perra var i stort sett felfria. Jag skulle kunna rada upp hela laget här.

Arsenal visade att laget har förtjänat förstaplatsen efter säsongens första fjärdedel. Liverpool såg ut att vara numret för litet och Arsenal hade fler potentiella matchvinnare på planen. Cazorlas mål var en fin kombination av vilja och teknisk skicklighet och Ramseys superskott måste ha varit hans snyggaste mål i karriären. Han är Premier Leagues bästa spelare just nu, och det tror jag även objektiva bedömare håller med om.

Jag såg matchen på lokal med ett gäng Arsenal Sweden-människor, och stämningen var naturligtvis mycket god. Ju längre matchen led växte vi, och de många Liverpoolfansen på stället kastade långa och sura blickar mot vårt bord.

Det är något särskilt att besegra Liverpool och jag tror det beror på att de har sådana mängder av fans i Sverige. Vi har nog alla stött på dem, och har dem i bekantskapskretsen. Liverpoolfansen är också den supportergrupp som är minst ödmjuk (och jag är här mycket väl medveten om den löjligt grova generaliseringen här) vilket man märker varje gång de vinner en titel. Det är lite som att de tycker att Mersey-laget har rätt till alla titlar, och alla andra lag som vinner har bara titlarna till låns. Så upplever jag inte ens Manchester Uniteds fans, som har bra mycket större rätt att vara kaxiga efter deras senaste två decennier.

Efter matchen firade vi, som traditionen numera bjuder på Uppsalaträffarna, med en shotsbricka. Då förtjänar man att känna sig lite avsigkommen på söndagen. Det finns dock hjälpmedel att ta till en säsong som denna: Text-tv sidan 336 – Premier League-tabellen. Så vacker och uppiggande läsning kan inte ens Alice Munro producera.

Kommentarer

Bild för Guris

Det är nog bara jag som inte har någon särskild relation till Stevie Gs gäng. Har aldrig sett dem som några vinnare, när de ändå vann CL gladdes jag med dem. Jag hyser mycket starkare känslor för (mot) spurs och Man Utd. Kul att spöa upp foolsen men det är som när man vann mot lillebror i tv-spel, inte lika värt som att slå polarna i tv-spel.

Bild för zimzon

Spursen skiter jag i. De har en diger skara anhängare som det är lite klass på. Så gott som alla Spursare jag känner kan man prata fotboll med, dessutom så finns de ju kända ansikten som Bank och Niva som även de verkar verkligt vettiga. När man kommer till Liverpool-anhängare så är de raka motsatsen, och nej det är ingen generalisering. Liverpool och Barca är värst. När United vinner ligan så känns det nästan skönt, så länge inte vi vinner ligan så är det lite som det ska vara.

Twitter: @zimzon80

Bild för Guris

Kul! Mina bekanta som håller på Spurs är ena jävla skogsmongon medan Pool-anhängarna är en förhållandevis sympatisk hög. Barca, Spurs och Man Utd-fans borde få varsin lavett följt av ett knä i mellangärdet.

Bild för Andreas Andersson

Det känns som ni inte är överens :D

Jag såg denna tillsammans med min far. Som så många andra i hans ålder så är det Liverpool dom håller på. Men allt eftersom klockan kröp närmre 90 minuter så kom bortförklaringar och annat crap. Inget beröm eller så. Men det kanske har med att farsan inte ville ge mig det nöjet att höra han berömma "mitt" lag. En bra helg och en UNDERBAR seger.

Styrelseledamot & webansvarig

Bild för Corben

Har inte så mycket mot Pool, men två av mina osympaitiska vänner, två sanna Arsenalhatare, unnar jag precis ingenting. Underbar seger. Man U folket är den minst intelligenta skaran, jösses vilka dyngspridare. Jävligt bra text Axel.

Jayarse på twitter.

Bild för Andreas Andersson

Vi kan väl komma överens om att alla utom vi själva är dyngspridare och mindre ståenden varelser på jorden ;) 

Styrelseledamot & webansvarig