Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

Medlemsresan - så var den

Ordföranden
tor 28 nov 2013 kl 19:41

Var tog de här dagarna vägen?

Arsenal Swedens första medlemsresa för säsongen är över och jag kan konstatera att det på nytt blev en riktigt kul tripp, med många skratt, återseenden av gamla vänner och nya bekantskaper. Och inte nog med det - vi kan också bokföra sex pinnar, stärkt ligaledning och ett mycket gynnsamt läge i Champions League. Vad mer kan man begära?

För egen del började resan i fredags med att jag övertänd skickade hem min årskurs sju fem minuter tidigare från sista lektionen, för att sedan stressa ner till stationen i Uppsala för vidare transfer till Arlanda. Uppvärmningen började redan i Sky City för mig och Tobias, medan vi väntade på Lander, Larra och Thomas som skulle med samma plan till Gatwick. Känslan inför en resa av det här slaget är alltid ljuvlig, då när förväntningarna är som störst och laddningen är på topp.

Resan till London var problemfri och snart satt vi på Antonios restaurang på Upper Street i Islington för en bit italienskt. Resten av kvällen tillbringades på en pub i närheten innan jag, Lander, Tobias, Larra och Andreas installerade oss i den hyrda lägenheten. Var den låg? North Bank, Highbury så klart. För mig var det rejält mäktigt att kliva in i parken, där Tony Adams glidtacklade motståndaranfallare efter konsten alla regler på den tiden då den var en fotbollsplan.

Minnen från klassiska matcher jag har sett från North Bank sköljde över mig: Första matchen med pappa 1996, Henrys mål mot Man City på den första medlemsresan 2004, Arsenal-Juventus 2006 och inte minst den känslosamma avslutningsmatchen mot Wigan senare samma år för att ta ett axplock. Det kändes stort att vara där - för att inte tala om det mäktiga i att för några dagar bo i samma kvarter som Robert Pires, som ju äger en lägenhet där.

I lördags ägnade vi all tid åt matchuppladdning och berarbetning av densamma. Det blev ett kort stopp på The White Swan vid Highbury & Islington innan vi gick Holloway Road ner för det obligatoriska stoppet på Tollington, där Arsenal Sweden-resenärerna började droppa in. Det var minst sagt god stämning när matchkänslan började infinna sig.

Matchen var kanske inte Arsenals bästa för säsongen, men styrkan i att vinna när man inte är på topp ska inte underskattas. Dessutom fick vi uppleva ett av de mer humoristiska inslagen en match på Emirates har bjudit på i och med Borucs gigantiska misstag som ledde till Girouds 1-0-mål. Den tavlan hade lätt platsat på VHS-kassetten "Arne Hegerfors väljer de värsta fotbollstabbarna" som jag ägde på 1990-talet. Stämningen på matchen var god och det var särskilt kul hur alla både före och efter tavlan ljudligt psykade bortakeepern.

Söndagen blev en mellandag där jag äntligen fick med mig Andreas på musikal. Han har alltid varit skeptiskt inställd till den formen av kulturyttringar, men då han aldrig hade varit på någon har jag sagt att han inte har rätt att yttra sig. Nu gick han med på att se The Commitments tillsammans med mig och Tobias. Hans recension efter den i mitt tycke ganska gedigna uppsättningen var på sin höjd ljummen, så jag får nog inte med honom på någon mer musikal inom det närmsta decenniet. Nu vet han dock vad han pratar om, och jag antar att det är hans tur att utmana mig på något efter detta. Jag har en svag aning att det kommer att bli något som har koppling till någon form av mikrobryggeri eller något annat hipstermässigt...

I måndags inledde vi dagen på Islington Museum för att se en liten utställning som uppmärksammar att Arsenal nu har haft Islington som hemkommun i 100 år. Efter en stadsvandring i området överraskade vi The Junctions landlord med en större beställning. Han hade inte riktigt räknat med att ett fyrtiotal svenskar skulle ramla in där och äta lunch, men trots det såg han till att alla fick mat på mindre än en timme. Detta var han dock inte nöjd med, utan bad om ursäkt för den "dåliga" servicen genom att bjuda på en runda öl. En fin gest som vi inte alls hade förväntat oss. Till nästa gång ska vi nog förvarna först, som den stressade, men trevlige landlorden diskret bad mig.

Efter lunchen var det shopping på The Armoury som gällde. Jag var dock besviken på utbudet den här gången. Arsenal ska visserligen byta tröjsponsor till nästa säsong, men att man redan nu har börjat fasa ut Nike är lite väl tidigt. Folk ska väl ändå kunna köpa matchtröjor åtminstone fram till jul? Så kanske det alltid är när lag byter sponsorer, men det är ju en hel del pengar som Arsenal förlorar på detta. Ju snabbare det där företaget som jag inte vet om jag får nämna ännu tar över, desto bättre är det.

På kvällen körde vi den klassiska medlemskvällen med frågesport på lika klassiska men alltmer nedgångna Gunners Bar. Min svit av segrar i frågesporter på medlemsresan tog dock brutalt slut i och med Landers lagom svåra Premier League-quiz. Lag Thomas tog hem segern och Lag Ellström blev tvåa, medan mitt lag fick vara nöjda med bronset. Bittert men sant. Att Lag Thomas vann har jag ingen åsikt om, men att Ellström kom tvåa känns märkligt. Jag har kört mängder av frågesporter med honom bara det senaste året och han har alltid kommit tvärsist. Han måste haft kunniga lagkamrater i måndags, det är enda förklaringen...

Och även The Invincibles föll ju till slut.

Dagen efter en medlemskväll brukar alla traditionellt sett vara något dämpade, då pubkvällen tar ut sin rätt, och tisdagen var inget undantag. Vi på North Bank tog sovmorgon innan vi ägnade ett par timmar åt att diskutera supporterklubben. Sedan var det bara att ladda upp inför matchen mot Marseille.

Den matchen var ju inte mycket att ägna tid åt. Det var avslaget innan matchen och i och med Wilsheres 1-0 i första minuten avgjordes drabbningen. Det var tydligt att Marseille bara ville spela av matchen och Arsenal gjorde exakt så mycket som krävdes för tre poäng. Ibland är det gott nog att inte spela ut fullständigt om det inte behövs. Att underhållningen blir lidande får man leva med då.

Onsdagen finns inget mer att säga om än att det var hemresa på agendan. Jag är trött, men väldigt nöjd med resan. Snart är dock Arsenal Sweden tillbaka i London. Sista helgen i mars har vi planerat in en ny medlemsresa i samband med matchen mot Man City. Då hänger väl du också med?

Kommentarer

Bild för MickeLi

Ska försöka  planera i mars-resan i kalendern..... 

Btw, ni verkar ha haft trevligt värre....:-)

twitter: @MikeBergkamp

Bild för Johannes

Blir det en till resa under säsongen signar jag upp direkt, denna passade inte in i schemat.