Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Köpenhamn och nytt från klubben

Ordföranden
mån 27 jan 2014 kl 22:29

Jag har besökt Köpenhamn i helgen, och även om resan i sig inte var Arsenalbetingad så finns det ju alltid utrymme för lite supporterkultur. Via en bekant i Arsenal Denmark fick jag reda på att danskarna samlas för matchträffar på puben Southern Cross en rejälare snedspark från Ströget i centrala Köpenhamn. På den puben brukar de prioritera Arsenals matcher på övervåningen och Liverpools på undervåningen, och i fredags det var inget snack om att de skulle visa Arsenal trots att Danmark spelade semifinal i handbolls-EM samma kväll.

När matchen började var det ett 40-tal danskar samlade på puben, så det var god stämning redan från start. Det var dock inga ramsor som rullade utan man nöjde sig med enstaka måljubel och applåder (samt halvironiskt jubel när Bendtner var i bild).

Puben var en aning skamfilad, men det kan ofta vara ett plus i supportersammanhang för det ger inte samma plastiga känsla som man kan få av de svenska serieproducerade sportbarerna. Här var också en stor skillnad mot exempelvis O’Learys att puben uppenbart står bakom Arsenal – och inte håller på alla lag som råkar visas på tv.

Jag saknade dock det som vi i Arsenal Sweden är så bra på, nämligen en ansvarig från supporterklubben på puben. Det var mycket möjligt att det fanns någon där, men jag lade inte märke till någon. Det hade känts skönt att som färsk på stället bli introducerad och hälsad välkommen. De danska fansen i stort höll en ganska avvaktande profil och de få jag pratade med på puben var inte direkt superintresserade av att bli min BFF. I stort var det en trevlig upplevelse och jag kan rekommendera ett besök där om man händelsevis råkar vara i den danska huvudstaden när Arsenal spelar.

* * *

I Arsenal Sweden har mycket fokus under den här säsongen lagts på att få den nya hemsidan att fungera så bra som möjligt. Vi har fått in mycket feedback från medlemmar och vi uppskattar verkligen att så många tar sig tid att komma med både ris och ros. Inom någon månad ska arbetsgruppen för hemsidan ses under en helg och besluta om hur vi nu ska gå vidare med den nya sajten, för att göra så många medlemmar som möjligt nöjda. Vi har dock redan fattat beslut om att flytta sajten till en ny server för att förbättra driftsäkerheten – något vi upplever som bra idag, men som kan bli ännu bättre.

En annan viktig fråga för Arsenal Sweden är hur vi ska gå till väga för att servicen för medlemmarna ska bli så bra som möjligt. Som det är nu räcker inte verksamhetschef Jocke Landers arbetstid till när det blir extra mycket att göra och därför har styrelsen fattat beslut om att han har rätt att ta in en timanställd för att få hjälp under i samband med större souvenirordrar eller andra arbetstoppar. Detta är dock inte en hållbar lösning på sikt, utan min övertygelse är att vi behöver anställa ytterligare en person för att ta klubben vidare. Att vi är på väg mot ett nytt medlemsrekord även denna säsong är fantastiskt kul, men det ställer också nya krav på föreningen.

Exakt hur den anställningen ska se ut och vilka egenskaper personen vi anställer ska ha är för tidigt at säga. Vi måste också vara säkra på att anställningen inte riskerar Arsenal Swedens ekonomi på lång sikt, men ekonomin ser fortsatt mycket ljus ut så den är mitt minsta bekymmer i denna diskussion. Vi återkommer i frågan.

Arbetet med säsongens andra medlemsresa har också tagit fart. Som tidigare meddelats är det Manchester City hemma den 29 mars som gäller för den resa, och vi väntar på klartecken från Arsenal om hur många biljetter vi tilldelas. Tanken är också att ha en middag med en ex-spelare, som vi hade tillsammans med Ray Parlour för ett par år sedan. Håll utkik på Arsenal.se för detaljer.

Idag offentliggjordes äntligen den inte alls särskilt väl dolda nyheten om att Arsenal har tecknat ett tröjsponsoravtal med Puma för de kommande fem åren. För Arsenal Swedens del innebär detta att vår souvenirhantering blir lättare. Puma i Sverige tog nämligen kontakt med oss redan i november för att diskutera samarbetsmöjligheter. Nikes svenska avdelning har varit totalt avvisande och knappt bevärdigat oss ett svar när vi har kontaktat dem, så förändringen kan bara var positiv för vår souvenirhantering. Vi kommer till exempel ha större möjligheter att ha Pumas utbud i lager och kan då förhoppningsvis börja skicka ut den nya kollektionen till våra medlemmar så fort den är släppt i England.

Ikväll har vi anordnat ett telefonmöte för ambassadörerna. Syftet med mötet var framförallt att från styrelsens håll lyssna på de ansvariga för lokalträffarna runt om i landet för att höra vad som fungerar bra samt vad som kan utvecklas. Det var kul att höra ambassadörernas engagemang och vi fick en del uppslag att diskutera i styrelsen som sannolikt kan leda till utveckling. Jag vill också passa på att även skriva det jag sa på mötet: Ambassadörerna gör ett hästjobb med att anordna träffar och arrangemang och det är en av hörnstenarna i Arsenal Swedens verksamhet. Jag är imponerad över det engagemang som ni visar.