Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

Han underpresterade mer än Norges vallateam

Ordföranden
sön 16 feb 2014 kl 20:33

Det var inte helt oväntat att Arsenal skulle göra en bättre match mot Liverpool den här helgen jämfört med förnedringen på Anfield förra veckan. Den stora anledningen till det var givetvis att det hade varit fysiskt omöjligt för spelarna att göra sämre ifrån sig än förra matchen. Laget visade idag att Liverpools femetta bara var ett olycksfall i arbetet, för nu kände jag igen Arsenal igen.

Det var framförallt en spelare som normalt sett står utanför laget som stod för den främsta insatsen. Lukasz Fabianski gjorde tre-fyra riktigt kvalificerade räddningar när Sturridge och Suarez fick öppna lägen, så för mig var han överlägset matchens spelare. Även Sanogo (like a new signing), som gjorde sin första match från start, gjorde bra ifrån sig. Det såg visserligen valpigt ut emellanåt, men att göra en så pass bra insats mot ett lag som Liverpool tyder på att det finns mer att hämta. Jag tycker också att Jenkinson gjorde en stabil insats på högerbacken. Skönt att se att det finns viss bredd i truppen.

Någon som däremot inte imponerade var domaren Howard Webb, vars insats idag får det norska vallateamet i OS att framstå som rätt hyggligt i jämförelse. Det säger ganska mycket när såväl hemmafans som gästande supportrar unisont sjunger ”You’re not fit to referee”. Liverpools straff var tveksam, medan den straff som Webb inte dömde när Oxen stångade ner Suarez nog hade varit mer acceptabel. Dessutom borde Steven Gerrard fått rött kort. När han var uppe i sin fjärde varning slutade jag räkna.

Efter en usel och en mindre bra insats i ligan mot Liverpool och Man United var det viktigt för Arsenal att komma tillbaka i vinnarspåret igen. Det självförtroende som eventuellt tappades på Merseyside borde nu vara tillbaka. Det kan gå snabbt i den här branschen.

Förra helgen besökte jag och Kristonel ”Kicken” Elwe den stora supporterträffen i Halmstad. Som vanligt i Arsenal Sweden-sammanhang fick jag göra många nya trevliga bekantskaper, och trots det usla resultaten i matchen var stämningen god. Liverpool Sweden, som hade träff samtidigt som oss, var naturligtvis löjligt glada, men de allra flesta var ödmjuka. Freddie’s sportbar var också en trevlig bekantskap. En klassisk sportbar med bra utbud, kryddad med diskret Arsenalmemorabilia som Jens Lehmanns handskar och Bacary Sagnas signerade tröja. Det enda jag kan klaga på över dagen i Halmstad var att det dröjde ända till midnatt innan en Per Gessle-låt spelades på puben. Jag trodde att åtminstone varannan låt skulle vara av Gyllene Tider eller Roxette.

För Arsenal Swedens del börjar nu detaljerna inför medlemsresan mot Manchester City falla på plats, och information om anmälan kommer inom kort på sajten. Arbetet med Arsenal.se går också vidare, och det som är fokus just nu är att bygga en ny webbshopp samt göra sajten mobilanpassad. Den uppmärksamme har också kanske märkt att vi har inlett ett samarbete med EA Sports, och det kommer ni märka ännu mer av framöver.

Kommentarer

Bild för Kaj Poikela

Pratade nyss med en helt neutral som sett matchen och enligt honom (och mig) fanns bara en situation att blåsa straff för: När Cazorla får en hög karatespark. Den var solklar och den missade Webb. 

Bild för Lars Lundstedt

Man undrar ju vad Gerrard ska behöva göra för att få ett rött kort. Jag har sett omedelbara röda delas ut för kapningar som den på Oxlade-Chamberlain nere i hörnet i andra halvlek (inte för att jag tycker att han skulle ha haft omedelbart rött alltså, men som illustration av inkonsekvensen). Att han inte får sitt andra gula där beror enbart på hans märkliga särställning inom Engelsk fotboll. Han verkar ha fått överta Scholes licens att kapa hur mycket han vill utan att få mer än ett gult.

Straffen de får är aldrig i helvete straff. Visst, Poldi är på Suarez lite lätt men inte så mycket att det ska få Suarez att falla så där. Suarez andra situation är mycket närmare straff men jag har kollat den flera gånger och även där söker han till stor del själv upp situationen och överdriver fallet något alldeles makalöst. Dessutom håller han sig först om baksidan av låret för att sedan ta sig mot arslet. Ska du filma får du väl för f-n börja med att bestämma dig för var du ska låtsas ha ont... och det kan också noteras att vad jag kunde se så var det inte en enda Liverpoolspelare i övrigt som protesterade.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Andreas Andersson

Det är märkligt hur domare har så olika nivåer. Och en sån hypad domare som Webb också. Det är för mig helt otroligt. Särskilt nu när huvuddomaren har två till blinda värphöns linjerna som skall "hjälpa" han.

Styrelseledamot & webansvarig

Bild för André Johansson

Väldigt trevligt att få finbesök i Halmstad. Men om du vill höra gessle låtar varannan låt är det sommaren som gäller, hans låtar är lite mer aktuella då :-) förövrigt väldigt intressant med Uppdateringarna och samarbetet med ea sports! 

The biggest of games,the biggest of names. Its Henry

Bild för Corben

Poolfansen i min umgängskrets har sett den sämsta domarinsatsen sen älven brann. Det var straff då Poldi fes på Sua, det var straff när Oxen fes på honom, det var straff och utvisning när Fabianski knocka heroinisten. Det var absolut inget andra gult på Gerrard, det hade varit patetiskt om han blivit utvisad i matchen. Det var ingen straff eller utvisning på Skrtel sula på Santi, hade han nickat hade hans näsa försvunnit var argumentet.

När man sen påvisar att dom är enögda får man höra att man är den mest enögda som finns, sjukt enögt om ni frågar mig.

 

Jayarse på twitter.

Bild för Davidsson och Mannen

Ja det är otroligt tråkigt att väldens bästa liga, men världens bästa fotboll, fortfarande behöver dras med så medelmåttliga rättsskipare som EPL gör. Och med farbröderna på FA som håller i trådarna. Snacka om att devalvera värdet av produkten! Webb var som representant både representerande och urkass!

Bild för FagerstaDG

Corben, kan bara hålla med. Diskuterade med en Liverpoolanhängare av det mer enögda slaget, som hävdade att det inte var straff för Cazorla, eftersom han redan tillåtits skjuta. typ 3 tiondelar innan Skrtl klipper hans vrist... Så då verkar det tydligen vara fritt fram för allsköns elakheter? Den danska skallen, ninjaslaget och den tvåfotade hoppsparken á la Benknäckargänget, you get the point.

Quitters never win. Winners NEVER quit!